València, entre els aspirants a ser seu del Mundial de Futbol 2030

A pesar que encara no està construït, el Nou Mestalla serà una de les seus del mundial si la candidatura d'Espanya i Portugal és l'escollida

Guardar

Recreació del nou Mestalla i del pavelló annex. Imatge del València CF
Recreació del nou Mestalla i del pavelló annex. Imatge del València CF

Aquest matí s'ha donat a conéixer quines seran les seus de la candidatura ibèrica per al Mundial de Futbol que se celebrarà en 2030. Si aquesta candidatura fora l'escollida per la FIFA, Espanya i Portugal serien els organitzadors del major campionat de futbol a nivell mundial, i el Nou Mestalla ha sigut un dels 15 camps seleccionats per a ser seu.

Javier Mateo, regidor d'esports de l'Ajuntament de València, ha participat en la reunió celebrada a Madrid en la qual s'han donat a conéixer els requisits de les ciutats candidates a convertir-se en seu del mundial. "Tenim una gran oportunitat de ser una de les principals seus d'un esdeveniment internacional de gran rellevància i treballarem de manera conjunta perquè el Mundial se celebre a València", ha detallat el conseller.

Els requisits que s'han sol·licitat per a ser seu de la candidatura ha sigut, en primer lloc, que la seu ha d'estar liderada per una institució que exercisca d'interlocutor per a garantir una bona comunicació. A més, s'exigeix que les ciutats aspirants tinguen un estadi amb un mínim de 40.000 places per als partits de la fase de grups; i de 60.000 places per als partits de semifinals. Per a la final i el partit inaugural, la ciutat candidata ha de comptar amb un estadi que supere els 80.000 espectadors. Tots els estadis han d'acreditar la categoria de quatre estels, així com han d'estar completament disponibles amb un mes d'antelació a l'inici de la competició com a mínim.

Quant a les infraestructures que ha d'explicar la ciutat, la candidatura exigeix una zona exterior contigua a l'estadi que tinga la superfície suficient per a instal·lar els serveis complementaris de televisió o seguretat, entre altres, amb un mínim de 10.000 m². A més, s'exigeix també que la ciutat dispose de quatre hotels de cinc estels a una distància menor de 40 km de la seu, un aeroport, centre ferroviari, zones d'aparcament prop de l'estadi amb un mínim de 5000 places i un mínim de quatre subseus o centres d'entrenament, així com a instal·lacions sanitàries de màxima capacitat.

Nou Mestalla, un "nou" projecte

El València CF va presentar el passat 23 de juny el nou projecte "definitiu" del Nou Mestalla. Aquest nou estadi comptarà amb una capacitat final de 70.000 espectadors (capacitat que li atorgaria com a seu per a la fase de grups del mundial), àdhuc que en la seua inauguració en 2025 la capacitat seria de 49.000. A més, disposarà d'una coberta solar que cobrirà a tots els seients de l'estadi i proporcionarà energia a les instal·lacions.

El pressupost per al nou estadi seria d'uns 115 milions d'euros, sense incloure el poliesportiu. L'ampliació de les localitats fins a 70.000 suposaria entre sis i huit milions més. Les obres durarien entre 20 i 22 mesos. Sean Bai, cap d'operacions del projecte, ha sostingut que la intenció és "acabar l'estadi al més prompte possible" i que "els ciutadans i el club disposen d'unes noves instal·lacions que puguem gaudir tots junts".

Arxivat a:

Destacats