Només dues línies nocturnes de l'EMT tindran parada a la plaça de l'Ajuntament

Tota la informació sobre el nou recorregut de les línies nocturnes de l'EMT després de la peatonalització del centre de la ciutat

Guardar

plaza ayuntamiento valencia
plaza ayuntamiento valencia

A partir del 23 de març, i després de la peatonalització permanent de la plaça de l'Ajuntament, la xarxa de l'EMT canviarà per complet. Només la nova línia C1 passarà pel mateix centre de la ciutat, assumint l'itinerari de l'L5 que desapareixerà amb aquesta nova remodelació de les línies. Com ja avançarem a València Extra, les línies que creuaven tant per la plaça de la Reina, com per la de l'Ajuntament, canviaran el seu recorregut, moltes d'elles desviant-se pel carrer Colón que comptarà amb dos carrils per a autobús i un per a vehicle privat.

No obstant això, la gran incògnita era, què passarà amb les línies nocturnes de l'EMT? Totes elles tenien la seua parada d'origen a la plaça de l'Ajuntament. Després de la seua peatonalització, les parades també es modificaran per a garantir la continuïtat d'aquest servei. Així ho ha explicat el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i el gerent de l'EMT, Josep Enric García, en la presentació de la campanya informativa sobre la nova xarxa de l'EMT.

D'aquesta manera, les parades del centre quedarien així: l'N1, N2, N6, N8, N9 i N10 es traslladen a Marqués de Sotelo, encara que l'N2 i l'N10 sí que mantindran la parada a la plaça de l'Ajuntament. Per altra banda, l'N3 i N7 pararan al carrer Sant Pau; mentre que al carrer Xàtiva tindran la seua parada l'N4 i l'N5. La resta del recorregut no es modificarà i, només les línies N1, N2, N8 i N10 utilitzaran el carrer Colón per a arribar a les parades modificades, ja que a partir del 20 de març ja no es podrà circular per dins de la plaça de l'Ajuntament.

Finalment, desapareixerà la denominació de les línies nocturnes N89 i N90 – ara seran L89 i L90 –, però ampliaran el seu horari per a garantir el servei nocturn com fins ara.

https://valenciaextra.com/wp-content/uploads/2020/02/RED_NOCTURNA.pdf

Grezzi ha volgut agrair a totes les persones que han treballat en aquesta modificació de la xarxa perquè no només millorarà la qualitat del transport públic, sinó també "l'experiència de les persones usuàries de l'EMT perquè arribaran al centre de la ciutat més ràpid en comptar amb un servei més regular i amb majors freqüències".

Arxivat a:

Destacats