Com serà el recorregut de la nova línia C1 de l'EMT

La C1 substituirà a l’actual L5, que desapareixerà amb l’entrada en vigor de la nova xarxa de l’EMT

Guardar

L-C1
L-C1

A partir del pròxim 20 de març, la plaça de l'Ajuntament de València iniciarà un procés de peatonalització permanent que, en un primer moment, i fins que es resolga el concurs d'idees previst, es durà a terme mitjançant una actuació blana a base de pilons, bàculs i jardineres de diverses grandàries. Sens dubte, una transformació important per al centre de la ciutat, que permetrà la recuperació de prop de 12.000 metres quadrats d'espai públic.

Inevitablement, aquesta peatonalització anirà acompanyada d'un canvi en la xarxa de transport públic. El regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, presentava la nova xarxa de l'EMT, que entrarà en vigor el 23 de març, i en el qual un gran nombre de línies modificaran el seu recorregut fent ús, per exemple, del nou carrer Colón que comptarà amb dos carrils per a l'EMT, i un per al vehicle privat.

Entre aquests canvis en les línies de l'EMT destaca la creació de la C1, que adoptarà el recorregut de la Línia 5, que desapareixerà, i que a més serà l'única que accedisca tant per la plaça de la Reina, com per la plaça de l'Ajuntament connectant els bescanviadors de Tetuan – Porta de la Mar i Xàtiva, que es troba en fase de construcció amb una previsió de començar a funcionar abans de l'inici de les Falles 2020.

La C1 tindrà una freqüència de pas entre 4-5 minuts perquè la idea és que "sempre que algú vaja a una parada tinga un autobús esperant-li". Però, com serà el recorregut de la nova C1? Amb un total de 18 parades, aquesta línia recorrerà el carrer de la Pau, plaça de la Reina, plaça de l'Ajuntament i Marqués de Sotelo fins a arribar al bescanviador de Xàtiva per a, després, continuar per Guillem de Castro, facilitant el desplaçament de la ciutadania en direcció a les Torres de Quart i de Serrans. El seu recorregut tornarà a començar en arribar al bescanviador de Tetuan – Porta de la Mar.

L-C1

No obstant això, altres línies de l'EMT també patiran canvis en el recorregut:

  • Línia 4: passarà per Poeta Querol
  • Línies 8, 10, 11, 70 i 71: passaven per l'Ajuntament i ara passaran per Colón
  • Línies 9, 19, 62, 67, 72 i 40: passaran pel bescanviador de Xàtiva- Estació del Nord
  • Línies 13, 16 i 26: passaran pel bescanviador de Tetuán-Porta de la Mar.
  • Línia 28: formarà part del recorregut per la ronda interior
  • Línies 24 i 25: la 24 passarà pel Palmar i la 25 anirà de Porta de la Mar cap a Perellonet, Saler i El Perelló.

Arxivat a:

Destacats