El carrer Colón tindrà dos carrils per als autobusos de l'EMT

A partir del 23 de març, entrarà en funcionament la nova xarxa de transport de l'EMT de València, després de la peatonalització de la plaça de l'Ajuntament

Guardar

calle-colon
calle-colon

El carrer Colón de València tindrà dos carrils destinats a autobusos de l'EMT i taxis. Així ho ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible i Infraestructures de Transport Públic, Giuseppe Grezzi, durant la presentació de la nova xarxa de transport de l'EMT, que entrarà en vigor el pròxim 23 de març per a abordar els canvis en les línies d'autobusos per la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament el 20 de març.

Amb aquest canvi en una de les principals vies de València, es passa de tindre 5 i 3 línies d'autobusos a 8 i 9 línies. En altres magnituds, el servei de l'EMT passarà d'oferir 500 autobusos diaris com fa actualment a 850.

En concret, Grezzi, juntament amb el gerent de l'EMT, Josep Enric García han detallat que el nou carril serà segregat "per a buidar el pas dels autobusos i incrementar la regularitat i velocitat del servei de l'EMT". En concret, el segon carril servirà perquè els autobusos puguen avançar-se i, a més, s'augmentarà el nombre de parades i es faran dobles per a reduir el temps de càrrega i descàrrega d'usuaris i usuàries, com ja s'ha fet en altres zones. García ha explicat que també hi haurà més freqüència, ja que els autobusos deixaran de passar cada 9-10 minuts i ho faran cada 8-9.

Preguntat per possibles dificultats per a accedir amb vehicle privat, el regidor ha destacat que no creu que hi haja molt problema perquè després d'un estudi des de juny per part de la comissió de l'ajuntament, s'ha conclòs que el 46% del trànsit del carrer és de vianants, un 6% és de bicicletes per l'anell ciclista, un 24% és d'autobusos de l'EMT i el 24% són vehicles privats. És a dir, un 76% de l'accés és a través de transport sostenible.

Així mateix, Grezzi ha indicat que el 60,88% dels vehicles que passen per Colón des de la Porta de la Mar són de pas, per la qual cosa aquest canvi que deixarà un únic carril per a aquests no afectarà excessivament a veïns, consumidors i persones que treballen en la zona. "L'objectiu és augmentar l'ús del transport públic i fer que aquesta via deixe de ser una zona de pas perquè es convertisca en una destinació en el qual comprar, passejar o treballar tranquil·lament per al gaudi de les persones", ha declarat. Aquest canvi tampoc afectaria greument la zona de càrrega i descàrrega dels comerços, ja que amb les obres del carril bici es va augmentar aquesta zona, ha afegit.

No es podrà accedir a Colón des de la Porta de la Mar

Un altre dels canvis significatius de la nova xarxa de l'EMT és que no serà possible accedir a Colón des de Porta de la Mar amb vehicle privat, però sí amb els autobusos. En concret, només es podrà accedir per Roger de Lauria, Conde Salvatierra, Sorní, Pizarro i Isabel la Catòlica.

Des del carrer Conde Salvatierra fins a Gravador Esteve canviarà el sentit de la circulació i es podrà accedir cap a la dreta perquè, segons ha explicat Grezzi, hi ha un pàrquing privat que cal respectar. A més, estarà prohibit el gir a Pérez Báyer des del carrer Colón.

Canvis en les línies de l'EMT a partir del 23 de març

D'altra banda, Giuseppe Grezzi i Josep Enric García han anunciat que a partir del 23 de març, amb l'entrada en vigor de la nova xarxa de transport de l'EMT, es faran canvis en les línies per a pacificar el trànsit per la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament i la posterior de la Reina. I és que moltes de les línies acabaven en la plaça de l'Ajuntament i ja no podran passar en prohibir el trànsit.

García ha destacat que el principal problema de la xarxa actual és que és radial i està orientada cap al centre, per la qual cosa és lenta. Per això, ha destacat que es canviaran les línies que van des del Nord fins al centre, encara que les del Sud-centre "no canviaran en essència, excepte alguns detalls que s'anunciaran". Aquestes són les modificacions:

  • Línia 4: passarà per Poeta Querol
  • Línies 8, 10, 11, 70 i 71: passaven per l'Ajuntament i ara passaran per Colón
  • Línies 9, 19, 62, 67, 72 i 40: passaran pel bescanviador de Xàtiva- Estació del Nord
  • Línies 13, 16 i 26: passaran pel bescanviador de Tetuán-Porta de la Mar.
  • Línia C1: la freqüència serà d'uns 4 minuts i sí que arribarà a la plaça de l'Ajuntament.
  • Línia 28: formarà part del recorregut per la ronda interior
  • Línies 24 i 25: la 24 passarà pel Palmar i la 25 anirà de Porta de la Mar cap a Perellonet, Saler i El Perelló.

Arxivat a:

Destacats