Mobilitat flexibilitza l'accés i la circulació de l'APR de València: aquests són els principals canvis

Les modificacions permetran l'augment d'entrada de vehicles a aquesta zona i també hi haurà canvi a la circulació en diferents vies

Guardar

APR de Ciutat Vella
APR de Ciutat Vella

L'Ajuntament de València facilitarà l'accés de vehicles a l'Àrea de Prioritat Residencial (APR) flexibilitzant la circulació de vehicles permesos per aquesta zona. Així, aquest procés es realitzarà augmentant el nombre d'autoritzacions a falles i comerços; incrementant les places d'aparcament per als residents que no disposen d'una plaça de garatge i també es va a millorar la senyalització de l'APR.

Així ho ha anunciat el regidor de Mobilitat, Jesús Carbonell, després de la reunió de la Mesa General de Mobilitat que s'ha celebrat aquesta vesprada. "Modificarem les condicions d'accés a l'APR i a reorganitzar la circulació, atenent a les reivindicacions dels veïns i comerços del centre", ha assegurat.

Tots aquests canvis han sigut fruit de l'acord entre les comissions falleres, els propietaris dels comerços, els qui resideixen en aquesta àrea i la regidoria de Mobilitat del consistori. A més, aquests responen al compromís electoral de l'alcaldessa María José Catalá "per a no continuar perjudicant el comerç i el desenvolupament econòmic i cultural de la ciutat", segons resen fonts municipals.

"Portem treballant des del mes d'agost amb entitats, comerciants i associacions de veïns per a aconseguir consensos entorn de l'APR. S'han rebut gran quantitat de sol·licituds relacionades amb l'augment de la flexibilitat i el límit d'autoritzacions, en particular per part de les agrupacions falleres, comerciants i col·legis", ha explicat Carbonell.

Precisament, eixa serà una de les principals novetats, ja que les autoritzacions permanents de les falles es dupliquen (passen de dos a quatre); i, a més, se'ls autoritzen 10 accessos puntuals addicionals al mes, que durant el període faller al març podran ser ampliats si se sol·licita. Tal com ha assegurat Carbonell, l'ampliació de les autoritzacions destinades a les comissions falleres és una solució per a "revertir" la baixada "del cens de falles que ve produint-se des de l'aplicació de l'APR".

APR Ciutat Vella
APR Ciutat Vella

També s'incrementaran les autoritzacions puntuals per als comerços que ascendeixen de 10 a 15 al mes; i, a més, a més, s'introdueix la plaça de Bruixes en l'Annex III com a zona adjacent a l'APR, "perquè els venedors del Mercat Central es puguen equiparar a comerciants del centre històric, amb els mateixos drets d'accés", ha declarat l'edil.

Canvis en la circulació en l'APR

Amb l'objectiu d'afavorir l'entrada i eixida en l'APR mitjançant itineraris directes es van a eliminar bucles. En concret, es permetrà travessar la plaça del Tossal des del carrer Cavallers per a després accedir a Moro Zeit i eixir cap a Guillem de Castro. També s'eliminarà el tram per als vianants entre el carrer Alt i la plaça de l'Arbre. A més d'aquestes modificacions en la circulació, el departament de Mobilitat també ha informat que s'habilitaran nous girs: des d'avinguda de l'Oest cap a carrer de Sant Pablo, a l'entorn de la plaça Manises i en el carrer Guillem Sorolla cap a la plaça de Bruixes (encara que aquest serà sol per a taxis).

S'habilitarà un nou accés pel carrer Drets en la qual s'invertirà el sentit de circulació com a alternativa a l'accés per Maria Cristina i s'instal·larà una càmera de control d'accés. En aquest aspecte, també s'actuarà per a prohibir l'accés il·legal que s'estava produint en el carreró entre l'IVAM i el Museu d'Etnologia i es facilita l'accés per carrer Salvador llevant un de les fites verdes del carril bus.

Millorar la senyalització i crear més places d'aparcament

Reforçar la senyalització de les vies de fuita abans d'entrar a l'APR, millorar la senyalització de la zona restringida i dels seus límits eren algunes de les peticions respecte a la normativa de circulació d'aquesta àrea. En eixe sentit, la regidoria de Mobilitat repintará totes les catifes roges (excepte on no siga possible per un paviment especial) i també es reforçarà la senyalització dels mercats. Quant als Kiss & Go s'ha repintat el de Blanqueries i s'estudiarà la senyalització de dues zones addicionals per a donar servei al col·legi Santa Teresa i Escolapis.

Un coche estacionado en la zona naranja. Imagen: Xisco Navarro
Un cotxe estacionat en la zona taronja. Imatge: Xisco Navarro

Quant a l'aparcament , per a donar resposta a les peticions de les persones que accedeixen a l'APR, però que no són propietaris de garatge —per exemple, associacions o persones amb familiars majors— es reconverteixen 31 places de zona verda a zona taronja, de manera que no es perd el caràcter residencial de les mateixes, però permet també l'ús de rotació gràcies a l'establiment de l'ORA. A més, el consistori treballa per a ajustar, progressivament, les places existents per a persones amb mobilitat reduïda.

De la mateixa manera, també es preveu augmentar les places de càrrega i descàrrega i, per això, s'ha habilitat una nova plaça de càrrega en el número 10 del carrer Doctor Chiarri. A més, s'habilitaran franges addicionals en els carrers per als vianants amb la finalitat d'organitzar la distribució urbana de mercaderies dins de l'APR i adaptar-se als diferents horaris dels establiments. En concret, en el carrer dels Canvis i Numància s'ampliarà l'horari fins a les 12 hores.

Destacats