Més de 170 organitzacions es mobilitzaran, aquesta vesprada, contra l'ampliació del Port de València

La manifestació, que començarà a les 18.30 hores, té lloc un dia abans que María José Catalá assumisca l'Alcaldia de València

Guardar

Port de València
Port de València

Després de reunir més de 10.000 persones l'octubre de 2021, la Comissió – Ciutat Port ha tornat a convocar una gran manifestació a València, que arrancarà aquesta vesprada, dia 16 de juny, a les 18.30 hores, per a rebutjar l'ampliació nord del Port. Més de 170 organitzacions es mobilitzaran en una multitudinària manifestació que eixirà des del passeig de l'Albereda i culminarà en la plaça de l'Ajuntament de València. L'objectiu no és un altre que mostrar la força del teixit associatiu i social de la ciutat per a defensar el medi ambient i un model de ciutat més sostenible enfront de "la depredació del territori i el malbaratament de recursos públics en un projecte caduc i altament lesiu".

El recorregut de la manifestació començarà, a les 18.30 hores, des de l'Albereda fins al pont de l'Exposició per a continuar per la Porta de la Mar, carrer Colón, Xàtiva, Marqués de Sotelo i plaça de l'Ajuntament. Una vegada allí, i després de la lectura del manifest, tres grups de música de renom internacional, com són Los Chikos del Maíz, Maluks i Xavi Sarrià, actuaran en un escenari que se situarà a la mateixa plaça.

Julio Moltó Berenguer, en representació de la Federació Veïnal de València i de l'Associació Veïnal de Natzaret, explicava, en una entrevista a València Extra, que "no es poden repetir els mateixos errors del passat, com ja va ocórrer amb l'ampliació sud del Port que va suposar tant la destrucció de la platja de Natzaret i l'horta de La Punta, com l'expulsió de 100 famílies dels seus respectius habitatges". Uns errors que, com ha afirmat, "continuen sense solucionar-se".

Pancarta en contra de l'ampliació del port de València
Pancarta en contra de l'ampliació del port de València

Per part seua, durant la roda de premsa del passat dilluns, Valeria Ruiz, integrant de la Comissió, va alertar de la contradicció de plantejar projectes d'aquestes característiques, en plena emergència climàtica, que "amenacen directament a les platges del sud, el Parc Natural de l'Albufera, l'horta o els arrossars. Aquestes destrosses els pagarem nosaltres, no l'Autoritat Portuària ni l'empresa concessionària MSC".

Cal recordar que la força ciutadana va aconseguir la paralització de la urbanització del Saler; la construcció d'una autovia en l'actual Jardí del Túria; o la destrucció del barri del Cabanyal-Canyamelar. Per aquest motiu, Comissió Ciutat-Port fa una crida a la ciutadania perquè se sume a la paralització de l'ampliació nord del Port de València.

En aquest sentit, David Adrià Ibors, del grup jurídic de la Comissió, ha expressat la seua satisfacció amb l'evolució dels processos jurídics iniciats des d'aquesta plataforma i ha anunciat l'admissió, la setmana passada, per part del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, de l'últim recurs presentat, en aquesta ocasió, contra l'aprovació del projecte constructiu el desembre passat. Aquest representant ha reafirmat el compromís de la plataforma a continuar la lluita jurídica "fins on faça falta per a posar fi a la política de terra cremada de l'Autoritat Portuària de València".

Aquesta manifestació tindrà lloc un dia abans que María José Catalá assumisca l'Alcaldia de l'Ajuntament de València. La líder del Partit Popular es va comprometre a construir la Terminal Nord del Port si arribava a governar la ciutat. Per part seua, l'alcalde en funcions, Joan Ribó, ja ha manifestat que "des de Compromís batallarem per a evitar que es puga fer una ampliació del Port sense una nova Declaració d'Impacte Ambiental, perquè els avanços estan bé sempre que no afecten la qualitat ambiental i l'ecosistema".

Arxivat a:

Destacats