Manifestació del 8M a València 2023: horari i recorregut

Aquest 8 de març, València tindrà dues manifestacions per a commemorar el Dia Internacional de la Dona

Guardar

Manifestació del 8M de València 2022. Imatge de Xisco Navarro
Manifestació del 8M de València 2022. Imatge de Xisco Navarro

El 8M a València tindrà dues manifestacions. La capital del Túria s'inunda de reivindicacions per a commemorar el Dia Internacional de la Dona. L'Assemblea Feminista de València ha convocat una manifestació prèvia a la marxa unitària organitzada per la Coordinadora Feminista en la qual, a més, s'espera l'assistència de la part institucional de València. Aquests són tots els detalls sobre l'horari i recorregut de la manifestació del 8M de València 2023.

Per a començar, l'Assemblea Feminista ha convocat una manifestació a les 17.30 hores sota el lema 'Enfront del capitalisme violent, feminisme dissident'. Aquesta marxa seguirà el següent recorregut: partirà des del CIE de Sapadors, i passarà per Gran Via, plaça de Sant Agustí, avinguda de l'Oest, carrer Bolseria i, finalment, plaça de la Verge. En aquesta manifestació es reivindicarà, a més, la lluita transfeminista i es condemnarà el racisme. A més, cal destacar que l'Assemblea Feminista ha convocat una vaga general feminista a través del sindicat CGT.

La manifestació de València del 8M institucional partirà, aquest dimecres, a les 19.00 hores des de Porta de la Mar. Organitzada per la Coordinadora Feminista s'espera l'assistència de sindicats, associacions i partits polítics. A més, hi haurà música, com a batucades, per a acompanyar la manifestació.

El recorregut de la manifestació del 8M de València 2023 serà: plaça Porta de la Mar, carrer Colón, Xàtiva, avinguda Marqués de Sotelo, plaça de l'Ajuntament, carrer Sant Vicent i plaça de la Reina. Serà en aquest últim punt on es procedisca a la lectura del manifest.

Manifestació del 8M de València 2022. Imatge de Xisco Navarro
Manifestació del 8M de València 2022. Imatge de Xisco Navarro

No obstant això, mitja hora abans, a les 18.30 hores, la Coordinadora Feminista ha convocat una acció col·lectiva a la plaça Porta de la Mar sota el nom 'Tisorada al patriarcat'. Així, es convida a les dones a tallar-se el cabell de manera col·lectiva en solidaritat amb les dones iranianes que protesten contra el govern després de la mort de la jove Mahsa Amini, que va ser detinguda al seu país per l'anomenada policia de la moral per no cobrir-se el cabell.

En aquesta ocasió, la manifestació tindrà un to internacional i pacifista, posant el focus tant en les desigualtats que viuen les dones a Espanya, com la repressió que estan patint les dones afganeses o iranianes. De fet, el manifest serà llegit per una dona iraniana.

"Entrenar la mirada feminista"

D'altra banda, dins dels actes per a la commemoració del 8 de març, València compta amb l'exposició "Entrenar la mirada feminista", que es pot visitar aquesta setmana en el Palauet d'Aiora.

Amb il·lustracions de l'artista Marta Colomer-Tutticonfetti, l'exposició ha sigut preparada pel Servei Municipal d'Igualtat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de València amb una finalitat pedagògica i de sensibilització. El seu objectiu és promoure la detecció de totes aquelles desigualtats entre dones i homes que es produeixen en la vida quotidiana i en diferents àmbits.

L'exposició, dirigida a tota mena de públic a partir de dotze anys d'edat, es compon de dotze panells amb imatges al·lusives als micromasclismes del dia a dia, que susciten el diàleg i la reflexió.

Destacats