València visibilitza a les dones migrants en la campanya del 8M

València pretén donar veu a les dones migrants de la ciutat per a conéixer les dificultats a les quals s'enfronten en el seu dia a dia

Guardar

Campanya 8M València 2023
Campanya 8M València 2023

Sota el lema 'Dones migrants, dones fonamentals', l'Ajuntament de València, amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona, s'ha proposat visibilitzar a les dones migrants per a posar el focus en la discriminació i les desigualtats a les quals s'enfronten per ser dones racialitzades. Per a això, es donarà veu cinc a dones migrants, que treballen a València en diferents sectors, per a valorar l'aportació d'aquestes dones a la nostra societat.

Com ha explicat la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de València, Lucía Beamud, per a transmetre aquest missatge a la ciutadania "no només hem creat cartells on representem les realitats i la diversitat d'Angela Nzambi, Marcela Bahamón, Nadia Zein, Rim Hamza i Kandy Wans; sinó que, a més, s'han programat diferents activitats de conscienciació obertes a la ciutadania".

La primera serà aquest diumenge, 5 de març, en la plaça de la Reina. A les 11.00 hores, serà el torn de la taula redona amb les cinc dones protagonistes de la campanya del 8M d'enguany. Un acte que estarà dirigit per Pepa Cases. A més, a les 12.00 hores, la música vindrà de la mà de Balkan Paradise Orchestra. Per a finalitzar, es repartirà un refrigeri d'orxata i dolços.

Un dia després, el 6 de març, el Complex Esportiu Municipal de València acollirà la conferència de Nazanín Armanian. Un espai de reflexió en el qual s'abordarà la rebel·lió de les dones iranianes. L'acte començarà a les 18.00 hores.

A més, l'exposició itinerant 'Entrenar la mirada feminista' s'exposarà en diferents pobles de València i espais de la ciutat, com el Palauet d'Aiora o a Castellar – l'Oliveral. Aquest recurs de sensibilització estarà disponible durant tot l'any.

Finalment, a més de la manifestació del 8M, a la qual la regidora Lucía Beamud ha animat a tota la ciutadania a assistir, l'Ajuntament realitzarà, en el Saló de Cristall del consistori, un acte de reconeixement a la labor de les dones en les Falles.

Arxivat a:

Destacats