Manifestació del 25N de València 2023: horari i recorregut

Aquest és l'horari i el recorregut de la manifestació del 25 de novembre de València 2023

Guardar

Manifestació del 25N a València. Imatge de Rober Solsona
Manifestació del 25N a València. Imatge de Rober Solsona

La manifestació del 25N de València 2023 tornarà a recórrer, un any més, els carrers del centre de la ciutat per a reivindicar una societat lliure de violències masclistes. Enguany, sota el lema 'Contra totes les violències masclistes, ara més que mai', milers de persones tornaran a participar en aquesta manifestació que se celebra pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

L'horari de la manifestació del 25N de València és a les 18.00 hores d'aquest dissabte. El moviment feminista ha convocat a totes les associacions, entitats i ciutadania que vulguen participar en la Porta de la Mar. Així, el recorregut de la manifestació serà el mateix que en anys anteriors: Porta de la Mar, carrer Colón, carrer Xàtiva, avinguda Marqués de Sotelo i finalitzarà en la plaça de l'Ajuntament.

Abans, dins dels actes previstos per a aquesta jornada, a les 11.00 hores se celebrarà una ofrena floral en el monòlit a les víctimes de la violència de gènere del Cementeri General de València.

Manifestació del 25N a València
Manifestació del 25N a València

Participar "ara més que mai"

La Coordinadora Feminista de València ha instat a totes les associacions, entitats i ciutadania a participar "ara més que mai" en els actes commemoratius del 25N, denunciant que "la misogínia dels partits d'extrema dreta està tenint una influència directa" sobre l'augment de la violència que pateixen les dones.

Càndida Barroso, portaveu de la Coordinadora Feminista de València, ha expressat la seua preocupació per l'impacte de l'extrema dreta en l'augment de la violència contra les dones. S'assenyala, a més, la dificultat actual en la Comunitat Valenciana, amb el Pacte Contra la Violència Masclista trencat i la negació de la violència masclista per alguns membres del govern.

El missatge principal per a aquest 25N és continuar la lluita i la reivindicació de la fi de la violència masclista. La Coordinadora destaca la importància de la unitat en la lluita contra la violència de gènere, ressaltant la urgència d'abordar la vulnerabilitat actual de les dones.

La manifestació busca visibilitzar els nombres de víctimes i exigir un compromís ferm contra les violències masclistes. "Els nombres de víctimes són ben clars i no necessiten cap explicació, hem d'eixir totes unides", incideixen des de la Coordinadora Feminista.

Arxivat a:

Destacats