Les mobilitzacions per a frenar el PAI de Benimaclet continuen "més que mai"

Un informe de la UV recolza la petició de paralització del PAI Est de Benimaclet

Guardar

MANI CUIDEM BENI I
MANI CUIDEM BENI I

La plataforma ciutadana Cuidem Benimaclet i l'associació de veïns del barri han convocat per a aquest diumenge, 26 de gener, una manifestació per a mostrar el seu rebuig al PAI de Benimaclet Est. "Ara més que mai, el veïnat ha d'estar informat del que suposa l'execució del PAI, i del que podria suposar protegir el sòl". I és que dijous passat es va donar a conéixer el resultat de l'anàlisi de la desclassificació del sòl de Benimaclet, dut a terme per la Universitat de València, que considerava viable la modificació del PAI.

"Redissenyar la planificació d'aquest sector, siga desclassificant el sòl o reduint l'edificabilitat, no només és una directriu políticament desitjable, jurídicament possible i econòmicament coherent, sinó que, en molts dels seus aspectes, és una obligació legal estricta, derivada de l'actual marc legal de protecció de l'Horta de València", resa la valoració final d'aquesta anàlisi.

D'aquesta manera, tant Cuidem Benimaclet, com l'associació veïnal del barri, han animat a la ciutadania a unir-se a aquesta manifestació que per a frenar el PAI i exigir al govern municipal que "repensen el model urbanístic que estan executant". "Ara més que mai, continuarem amb les mobilitzacions", han afegit.

El PAI de Benimaclet, proposat per Metrovacesa, proposa, entre altres qüestions, la construcció de 1.345 habitatges – el 30% de VPO -, repartits en dues torres, que podrien arribar a les 30 altures, i amb una reserva de 220.217 metres quadrats per a sòl dotacional públic. La resta dels blocs, que se situaria en la zona més pròxima al nucli urbà, tindrien al voltant de 8-10 altures.

Una construcció en altura que, durant la presentació del projecte, l'empresa promotora va defensar que "afavoriria l'aparició d'una gran zona verda central, que incorporaria pistes obertes, un camp de futbol o horts urbans", així com la creació d'un jardí perimetral perquè actue com a barrera acústica enfront del continuat trànsit de la Ronda Nord.

No obstant això, aquesta proposta no ha calat entre bona part del veïnat, que ja va presentar més de 2.000 signatures demanant la paralització del PAI Est de Benimaclet. I és que les seues reivindicacions són clares: la desclassificació dels terrenys; parar la gentrificació que suposaria la construcció de tants habitatges; i repensar les necessitats del barri per a crear un nou projecte amb el qual se suplisquen les manques de Benimaclet.

La manifestació d'aquest diumenge s'ha convocat a les 11.30 hores, en l'encreuament entre el carrer Mistral i l'avinguda Valladolid, sota el lema 'Defensem Benimaclet, Recuperem l'Horta. Aturem el PAI de Metrovacesa'.

Arxivat a:

Destacats