Les Falles de València de 2021 se celebraran entre maig i juliol

No es descarta que alguns actes fallers es puguen celebrar el mes de març, però tot dependrà de l'evolució de la pandèmia

Guardar

Fallas
Fallas

Després que altres grans celebracions com la Setmana Santa i la Fira d'Abril de Sevilla s'hagen cancel·lat, a València, la mirada estava posada en les Falles de 2021. Després del dur colp que va rebre la ciutat quan, pocs dies abans de començar la setmana gran, es van haver de suspendre a causa de la pandèmia, les esperances estaven posades en març de 2021.

No obstant això, la comissió de reconstrucció de la festa ja treballa en un calendari per a la celebració de les Falles de 2021 en el qual març ha quedat descartat. Així doncs, encara que si la situació sanitària ho permet, es podria celebrar algun acte faller al març, la qual cosa és clara és que els monuments fallers no es plantaran en eixa data.

La forqueta de temps que es remena per a celebrar les festes josefines seria entre maig i juliol, evitant que coincidisquen amb les Fogueres d'Alacant, i fins al mes d'octubre es podria allargar la data. Per descomptat, cada ajuntament podrà emmotlar el calendari com millor li convinga, ja que en molts municipis valencians també se celebren les festes populars durant els mesos d'estiu.

Així i tot, fins a mitjan gener o febrer no es coneixerà amb exactitud quin és el període de temps en el qual es plantegen la celebració de les Falles, però el que és clar és que des de la Conselleria de Sanitat no es permetran esdeveniments o celebracions de gran afluència fins que no s'haja aconseguit una immunitat mínima de la població.

D'aquesta manera, el calendari de vacunació, que el president de la Generalitat Ximo Puig va anunciar que podria començar entre el 27 i el 29 de desembre, és la clau per a saber quan es plantaran les Falles de 2021.

Destacats