Puig anuncia que la vacunació de la Covid-19 en la Comunitat Valenciana començarà el 27 de desembre

Guardar

vacunas-gva
vacunas-gva

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha garantit que la Comunitat Valenciana està "preparada" per a iniciar la campanya de vacunació contra el coronavirus entre el 27 i el 29 de desembre, però ha advertit: "Encara estem enmig de la pandèmia i en absolut podem relaxar-nos".

Puig, després de vistar l'Ajuntament i el Museu Valencià del Joguet d'Ibi, ha destacat que és "una molt bona notícia" que la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, haja confirmat aquest dijous que els primers països de la Unió Europea començaran la vacunació coordinada a partir del 27 de desembre.

Sobre aquest tema, ha destacat la capacitat de la Comunitat Valenciana en l'organització de campanyes de vacunació any perquè "tenim una xarxa molt positiva de salut pública des de fa molts anys" i un equip "molt potent" i en aqueix sentit ha recordat que ja s'han administrat mig milió de vacunes contra la grip més que l'any passat.

"Hui Europa ens dóna eixa bona notícia que tot desitgem que s'accelere al màxim per a arribar al més prompte possible a la immunització", ha recalcat. No obstant això, ha recordat que des de "la primera dosi a la segona cal esperar un temps" i després "encara cal esperar uns dies fins que s'està immunitzat".

Per això, ha recalcat que encara que "s'inicie el procés i es comence a veure el final encara estem enmig de la pandèmia" i "qualsevol relaxació seria absolutament contraproduent", ha advertit.

"SENSE CARRERAS ABSURDAS"

Puig ha confirmat que la campanya començarà en totes les comunitats a "la vegada, com ha de ser" perquè "ací no estem per a competir ni generar carreres absurdes" sinó el que necessitem és que "en la mesura es vaja rebent les bovines poder administrar-les com més de pressa millor i amb tota la seguretat per a les persones".

En eixe sentit, ha recordat que hi ha un criteri "clar" sobre l'ordre d'inoculació, que començaran per residents, personal sociosanitari i sanitari, i posteriorment als col·lectius més vulnerables i ha destacat que en aquesta primera etapa es vol arribar a aconseguir la màxima població d'aquests segments.

Arxivat a:

Destacats