La Unió de Periodistes presentarà un recurs contra les llistes de À Punt, encara que sense sol·licitar la suspensió de les borses

El procés haurà de començar de nou en el jutjat social

Guardar

apunt
apunt

La Unió de Periodistes de València, juntament amb l'Associació de Premsa d'Alacant, continuen amb la seua lluita judicial contra les borses temporals de la nova radiotelevisió valenciana À Punt. No obstant això, i a causa de conflictes jurisdiccionals, el recurs contenciós-administratiu, que van dur a terme en desembre de 2017, haurà de remetre's al jutjat social, iniciant-se des del principi tot el procediment.

I és que l'objectiu d'ambdues entitats no ha sigut una altra que reclamar un barem equitatiu entre els extreballadors de l'antiga Canal 9, i els professionals de la comunicació que han treballat en empreses privades. Un desajustament en la valoració de mèrits, que ha generat que tan sols el 8% dels admesos en les borses temporals no hagen format part de l'extinta RTVV.

Unes dades que van despertar les crítiques més dures contra les borses temporals de À Punt. Sens dubte, un dels més contundents va ser el síndic, Manolo Mata, que va reconéixer haver 'tancat les portes a una generació de periodistes que per raons ideològiques o generacionals, mai han pogut estar en el servei públic de radiodifusió'.

D'aquesta manera, i encara que amb un canvi d'escenari, la batalla continua. Així i tot, la Unió de Periodistes ha acordat no sol·licitar mesures cautelars en aquesta nova demanda, ja que ha deixat de tenir sentit sol·licitar la suspensió cautelar de les borses, quan ja s'ha començat amb les contractacions per a À Punt. Una petició que suposaria l'exigència d'anul·lar els més de 100 contractes que ja s'han dut a terme, perjudicant, així, 'als companys i companyes periodistes que ja s'han incorporat'.

Destacats