La revitalització de la Ciutat de l'Artista Faller serà tot un gran reclam per a València

L'Ajuntament de València ha apostat per revitalitzar la Ciutat de l'Artista Faller i convertir-la en un atractiu turístic, definint els seus usos

Guardar

ciudad-artista-fallero
ciudad-artista-fallero

L'Ajuntament de València segueix amb el seu projecte de revitalitzar la Ciutat de l'Artista Faller. Aquest pla pretén fitar i definir els usos d'aquest enclavament a fi d'evitar que acabe convertint-se en un polígon industrial més. L'any passat, el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicente Sarrià, va visitar una exposició realitzada per l'alumnat d'arquitectura, en la qual es van exhibir diferents models, realitzats pel mateix alumnat, per al recondicionament de l'emplaçament.

A més, Sarrià també va mantenir contacte amb el Gremi d'Artistes Fallers, els quals li van exposar les problemàtiques que pateix el sector, remarcant la "necessitat de revitalitzar el barri per a reactivar el seu ofici". Els artistes, que tracten de conservar l'essència que desprén el barri, a fi d'evitar que aquest acabe omplint-se de tendes que poc o gens tenen a veure amb el món faller, han sol·licitat públicament la millor dels accessos i incloure el barri dins dels recorreguts turístics.

'En parlar de turisme, ho fem pensant en un turisme inclusiu, la qual cosa suposa una millora de l'accessibilitat de la zona’, explicava Pere Fuset.

A més, el portaveu de Compromís i Regidor de Festes, Pere Fuset, va informar ja del compromís de l'Ajuntament, en el qual "hem pres com a punt d'inici el decàleg per a la revitalització d'aquest espai que tots els grups polítics municipals van signar el desembre de 2015, hem parlat dels projectes de futur que tindran reflex en els pressupostos i que seran una realitat aviat". Tal com aquest explicava, l'Ajuntament ha apostat per homogeneïtzar l'estètica de les façanes perquè "siguen un espill de la creativitat dels artistes que treballen" i col·laborarà perquè els artistes fallers puguen treballar quan ho necessiten a peu de carrer.

 

Destacats