La construcció del poliesportiu de Benicalap es mantindrà encara que decaiga l'ATE

El València CF està obligat a complir amb aquest compromís en ser acordardo en convenis previs a l'Actuació Territorial Estratègica

Guardar

Projecte del futur poliesportiu de Benicalap
Projecte del futur poliesportiu de Benicalap

Les notícies sobre el Nou Mestalla segueixen sense parar. Sobretot, després de les últimes novetats. No obstant això, un dels aspectes importants dins d'aquesta controvèrsia radica en la construcció del poliesportiu de Benicalap, una necessitat per als veïns i veïnes del barri. Aquesta qüestió ha estat en dubte a causa de la situació d'expedient obert de la caducitat de l'ATE (Actuació Territorial Estratègica).

No obstant això, la regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, aclareix que en cas que caiguera l'ATE, el València CF continuaria estant en l'obligació de construir aquesta infraestructura. "El poliesportiu no és una obligació de l'ATE, és un compromís adquirit previ a això per la permuta dels terrenys de la parcel·la de Corts Valencianes, que era un espai de l'Ajuntament", explica.

El barri de Benicalap, quan l'Ajuntament va cedir els terrenys a l'entitat valencianista en 2005, tenia un dèficit quant a infraestructures esportives. Una cosa en la qual continua patint la zona. Per això, la necessitat que comencen les obres és important perquè la població puga fer ús d'elles com més prompte millor.

La construcció d'aquest poliesportiu és un dels molts compromisos pendents que el club valencianista ha de resoldre. A més d'aquest, des de l'Ajuntament exigeixen que per a concedir beneficis similars als de l'ATE, el VCF ha de posar en marxa les obres de l'estadi, amb un aforament de 70.000 espectadors, amb un museu expositiu, un espai social per a aficionats i unes oficines, entre altres coses.

No obstant això, la resposta del club s'està fent esperar en molts aspectes. Respecte a la infraestructura esportiva en Benicalap, cal ressenyar que el València CF ja ha presentat una sèrie d'avals i garanties per a la seua construcció i que l'IVF (Institut Valencià de Finances) faça una valoració.
Poliesportiu de Benicalap

La regidora d'Esports, Pilar Bernabé
La regidora d'Esports, Pilar Bernabé


Així, el València CF ja va presentar fa diversos mesos a l'Ajuntament de València el projecte del poliesportiu de Benicalap que ha de construir en aquest barri de la ciutat atesos els compromisos adquirits per la construcció del seu nou estadi en aquesta zona de la ciutat amb els canvis i precisions plantejades pel consistori en les propostes plantejades inicialment.

"El València ha presentat el projecte per al poliesportiu de Benicalap. Ens alegrem que per fi hàgem aconseguit un acord sobre quin era el poliesportiu que volíem per als veïns i veïnes de Benicalap", exclamava en la presentació la regidora d'Esports, Pilar Bernabé.

Pilar Bernabé considera que la presentació per part del València CF d'un projecte definitiu per a construir el poliesportiu de Benicalap, que estarà al costat del nou estadi de Mestalla, ha sigut possible gràcies a l'"esforç" i a la "pressió" exercida per les autoritats municipals cap a "la propietat" de l'entitat esportiva per a recordar-li que era un dels compromisos que havia de complir.

En aquest punt, ressalta el paper de la vicealcaldessa i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez. "Això ha passat gràcies a l'esforç i a la capacitat, especialment en aquest Ajuntament de la vicealcaldessa i responsable de Desenvolupament Urbà --Sandra Gómez--, i a la pressió que s'ha exercit sobre la propietat del València CF perquè assumira les seues responsabilitats i els seus compromisos amb la ciutat", exposa.

La titular d'Esports valora que "després de dotze anys" s'haja "aconseguit que la propietat del València aporte un projecte que està a l'altura del que mereixen els veïns i les veïnes de Benicalap i de la ciutat en general".

Bernabé detalla que aquesta nova instal·lació esportiva serà un "poliesportiu de barri" amb diverses sales i amb dos pavellons, "un multiusos per a diferents esports com a bàsquet, handbol o futbol sala" i "un altre, per a gimnàstica artística".

Respecte a aquest últim ha destacat que es tracta d'una dotació que la ciutat no tenia fins ara i ha valorat que es puga comptar ja amb ella. A més, el poliesportiu comptarà amb sales multiusos i de musculació, amb una piscina i amb zones d'esbarjo.

Destacats