El València CF presenta el projecte del poliesportiu de Benicalap amb els canvis demanats per l'Ajuntament

Bernabé celebra l'acord i diu que després de la revisió tècnica i l'aprovació en Junta de Govern les obres arrancaran "en pocs mesos"

Guardar

Projecte del futur poliesportiu de Benicalap
Projecte del futur poliesportiu de Benicalap

El València CF ha presentat ja a l'Ajuntament de València el projecte del poliesportiu de Benicalap que ha de construir en aquest barri de la ciutat atesos els compromisos adquirits per la construcció del seu nou estadi en aquesta zona de la ciutat amb els canvis i precisions plantejades pel consistori en les propostes plantejades inicialment.

Així ho ha assegurat aquest dijous la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, que ha celebrat l'"acord" entre el club esportiu i l'administració local perquè el citat projecte recollira els requisits exigits.

"El València ha presentat el projecte per al poliesportiu de Benicalap. Ens alegrem que per fi hàgem aconseguit un acord sobre quin era el poliesportiu que volíem per als veïns i veïnes de Benicalap", ha indicat Bernabé preguntada per la situació en la qual es troba la tramitació d'aquesta instal·lació esportiva durant la roda de premsa que ha oferit sobre ocupació i accions de recuperació econòmica.

Pilar Bernabé ha considerat que la presentació per part del València CF d'un projecte definitiu per a construir el poliesportiu de Benicalap, que estarà al costat del nou estadi de Mestalla, ha sigut possible gràcies a l'"esforç" i a la "pressió" exercida per les autoritats municipals cap a "la propietat" de l'entitat esportiva per a recordar-li que era un dels compromisos que havia de complir.

En aquest punt, ha ressaltat el paper de la vicealcaldessa i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez. "Això ha passat gràcies a l'esforç i a la capacitat, especialment en aquest Ajuntament de la vicealcaldessa i responsable de Desenvolupament Urbà --Sandra Gómez--, i a la pressió que s'ha exercit sobre la propietat del València CF perquè assumira les seues responsabilitats i els seus compromisos amb la ciutat", ha exposat.

La titular d'Esports ha valorat que "després de dotze anys" s'haja "aconseguit que la propietat del València aporte un projecte que està a l'altura del que mereixen els veïns i les veïnes de Benicalap i de la ciutat en general".

Bernabé ha agraït, així mateix, "l'esforç dels professionals designats per la propietat del València per a elaborar el projecte" i ha afirmat que han "treballat moltes hores, sobretot en els últims mesos per a aconseguir aquest projecte final".

La responsable municipal ha detallat que el projecte s'ha presentat ja i que ara "els tècnics de l'Ajuntament el revisaran" per a donar-li el vistiplau definitiu abans que passe a la Junta de Govern Local per a ser aprovat. Ha dit que la revisió per part dels tècnics de la Fundació Esportiva Municipal serà "molt ràpida" perquè han estat treballant "tot el temps" durant els últims mesos "amb els arquitectes --redactors del projecte-- per a aconseguir" que es plasmaren les necessitats que es requerien.

Pilar Bernabé ha agregat que l'administració local revisarà i certificarà tècnicament aquest projecte perquè puga ser "aprovat pel govern municipal". "Quan passe la supervisió i arribe l'informe a la Junta de Govern s'aprovarà", ha detallat.

Igualment, ha precisat que "a partir d'aqueix moment serà el València el que, a l'empara de l'Ajuntament", podrà "en quinze dies fer el replanteig del projecte in situ i va començar a construir". "A partir que la Junta de Govern Local ho aprove, després de la supervisió dels tècnics, es comunicarà al València i haurà de començar a construir", ha asseverat l'edil.

La regidora d'Esports s'ha mostrat "seguríssima" que "en pocs mesos" es podran iniciar les obres del poliesportiu de Benicalap i que "en pocs mesos serà una realitat".

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Bernabé ha detallat que aquesta nova instal·lació esportiva serà un "poliesportiu de barri" amb diverses sales i amb dos pavellons, "un multiús per a diferents esports com a bàsquet, handbol o futbol sala" i "un altre, per a gimnàstica artística".

Respecte a aquest últim ha destacat que es tracta d'una dotació que la ciutat no tenia fins ara i ha valorat que es puga comptar ja amb ella. A més, el poliesportiu comptarà amb sales multiusos i de musculació, amb una piscina i amb zones d'esbarjo.

Destacats