L'EMT segueix sense tocar sostre: Més viatgers, menys deute i una flota renovada

S'estudia la creació de més carrils segregats per a evitar retards en les línies

Guardar

paradas-emt
paradas-emt

L'EMT continua creixent i guanyant-se la confiança de milers d'usuaris que, cada any, trien el transport públic per a desplaçar-se per la ciutat. El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha fet un balanç de com l'Empresa Municipal de Transports ha anat evolucionant al llarg d'aquesta legislatura, superant, en 2018, els 96 milions d'usuaris "després d'anys d'estancament".

Una evolució que, sens dubte, també està lligada a l'aportació que des de l'Ajuntament de València han anat realitzant al llarg d'aquests quasi quatre anys. "El Govern de Joan Ribó aposta pel transport públic. Després d'anys de baixada i, fins i tot, d'un intent de privatització, des de 2015 s'ha anat augmentant, any rere any, l'aportació econòmica de l'Ajuntament de València a l'EMT per a convertir-la en una autèntica empresa municipal, passant dels 55 milions en 2015 als 65,5 milions en 2019", ha explicat Grezzi.

No obstant això, el creixement de l'EMT també s'ha fet visible no solament en la renovació de la flota, a la qual s'han incorporat 176 nous autobusos durant aquesta legislatura, sinó també en l'augment dels fons propis de l'EMT que, "després de la injecció de sis milions al patrimoni net, i de la reducció del deute, que ha passat de 30.400.000 € en 2012 a 18.500.000 € en 2018, permetrà que l'EMT compte, per primera vegada, amb més de tres milions d'euros en actiu per a la millora de les condicions laborals, la compra d'autobusos o la millora de les línies".

Finalment, Grezzi ha volgut destacar el suport que la ciutadania està donant al nou model de ciutat que s'està projectant des de la regidoria de Mobilitat. "El servei de l'EMT durant la campanya de Nadal, moment en el qual es va optar per la conversió en zona de vianants del centre, va experimentar un augment del 30% dels usuaris que van optar per aquest servei de transport públic per a acostar-se al centre de València – 732.296 usuaris en 2017-2018 enfront dels 948.825 en 2018-2019 -. Així, aquestes dades demostren que la gent vol gaudir del centre caminant, i que el transport públic és una de les millors opcions per a moure's per la ciutat".

L'EMT reforça la seua plantilla

Des de 2015 a 2018, l'EMT ha incorporat a la seua plantilla a un total de 384 treballadors, enfront de les 94 contractacions que es van produir en l'anterior legislatura, "aconseguint tant un rejoveniment de la plantilla, en eliminar de les borses un criteri que exigia tres anys d'experiència en moments de crisis, com a més presència de dones, a les quals se'ls reserva un 15% de les places".

Grezzi ha posat l'accent en el suport que els treballadors sempre han tingut per part de l'Ajuntament de València, que "continuarà treballant per a millorar les seues condicions laborals, però també per a donar-los suport quan consideren que es vulnera els seus drets". En aquest sentit, després de ser preguntat per les constants vagues de Metrovalencia, el regidor de Mobilitat no solament ha assenyalat que "de totes les vagues anunciades de l'EMT, finalment no s'ha dut a terme ni una sola", sinó que ha instat que s'intente arribar a un acord que satisfaça tant als sindicats, com a l'empresa perquè "València també puga gaudir d'un servei de metro sense interrupcions".

Plans de futur per a l'EMT

Preguntat per les queixes dels usuaris en relació als retards que es van produir durant aquest Nadal, Grezzi ha contestat que "la invasió dels carrils bus pels vehicles privats és la queixa que més es repeteix", i ha recordat que "tant circular, com estacionar en ells és una infracció i, a més, provoca retards en les línies, perdent la regularitat". Per aquest motiu, ha avançat que s'està estudiant crear més carrils bus segregats, com el del carrer Colón, perquè "les dades ens mostren que el servei funciona millor".

Així mateix, també ha ressaltat la importància de l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat per a percebre més recursos econòmics perquè "com més recursos, més creixerem", i ha aprofitat per a demanar a PP i a Ciutadans que donen suport als pressupostos. "Els partits de l'oposició ens diuen que hem de millorar el transport públic, a les seues mans està que el puguem fer perquè, aprovant els pressupostos, podrem realitzar més contractacions, comprar més autobusos i, en definitiva, oferir un millor servei".

Arxivat a:

Destacats