L'EMT de València es posiciona com un servei públic de referència en la generació d'ocupació

La compra de 20 autobusos elèctrics afavoreix el reforç de la plantilla amb la contractació de 30 persones més

Guardar

Autobús híbrid de l'EMT
Autobús híbrid de l'EMT

L'aposta del conegut com a Govern del Rialto és clara. Reforçar el transport públic de la capital valenciana s'ha convertit en alguna cosa de vital importància perquè és el "únic camí per a avançar en la descarbonització de la nostra ciutat". L'alcalde de València, Joan Ribó, també afirma que "a més genera ocupació" després de conéixer-se que l'Ajuntament contractarà 30 conductors i conductores més després de la compra de 20 autobusos elèctrics per a reforçar la flota de l'EMT (Empresa Municipal de Transports).

El consell d'administració de l'EMT de València va aprovar el 29 de març l'adquisició de 20 autobusos elèctrics a Man Truck & Bus Ibèria per 10,7 milions d'euros. Aquests autobusos, que arribaran a la companyia a principis de 2023, són finançats amb fons europeus Next Generation. Arran d'això, seran necessari contractar més personal, unes 30 persones que provenen d'unes bosses "que ja tenim fetes", tal com afirma el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Joan Ribó estima que a l'actualitat la plantilla de l'EMT compta amb uns 330 autobusos i amb més de 1.700 conductors. "El transport públic juga un paper clau per a fomentar una mobilitat col·lectiva menys contaminant que permet alliberar de fums els carrers dels nostres barris. El nostre objectiu és que València siga una ciutat neutra en emissions en 2030 i tots els nostres esforços van encaminats a aqueix propòsit", compte l'alcalde.

A aquest anunci cal sumar que l'EMT millorarà el servei nocturn a partir del pròxim 15 de juny amb l'arribada de 12 línies més (pel que seran un total de 23) que tindran millors freqüències i abastaran la capital de la ciutat i tots els pobles. Es corregeix respecte al servei actual la millora de les freqüències, és a dir, del temps de pas entre un autobús i un altre. Les freqüències nocturnes actuals tenen un temps d'espera d'entre 45 i 60 minuts, per llo que s'espera que es rebaixe entorn de la mitja hora.

"En els últims anys els i les viatgeres han fet costat a l'EMT. També hem analitzat que l'EMT transporta més del 50% de viatgers de l'àrea metropolitana i volem adaptar-nos a aquesta demanda", apunta Grezzi quant a les últimes millors del servei públic d'autobusos que dona servei a la capital valenciana i a la seua àrea metropolitana.

Nova línia per als pobles del Sud

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València reforçarà les connexions amb els pobles del sud, mitjançant la creació d'una nova línia, la línia 23, que connectarà les localitats de Pinedo, Castellar-L'Oliveral i el Forn d'Alcedo. Així ho explica el president d'EMT València, Giuseppe Grezzi, qui afig que, de manera complementària, "també es millorarà el servei de la línia 14, amb l'optimització del seu recorregut, des de la premissa d'oferir millors freqüències i regularitat per a donar resposta a les necessitats de les persones usuàries".

Aquestes millores, que s'han treballat en els últims mesos amb el veïnat, entraran en vigor amb la posada en marxa de la nova xarxa nocturna d'EMT el pròxim 15 de juny. La línia 14, que connectarà el centre de València amb Castellar-L'Oliveral, és una de les 23 línies diürnes que prolongaran el seu servei durant la nit per a oferir millors opcions de mobilitat nocturna a la ciutadania. "Aquest pla de millora és fruit d'un espai de diàleg amb el veïnat i de les línies estratègiques d'EMT per a continuar oferint un servei de qualitat als pobles de València que s'adapte a les seues necessitats", assegura Grezzi

La nova línia 23 crearà una nova connexió per als veïns i veïnes del Forn d'Alcedo, Castellar-L'Oliveral i Pinedo, amb una freqüència al voltant de 30 a 40 minuts. Des de Pinedo, els autobusos entraran pel Camí del Tremolar, i passaran per l'avinguda de Ruiz i Menges, carrer Principal, carrer de la Glòria i Camí dels Vaques. Des del Forn d'Alcedo, realitzarà el mateix recorregut de tornada.

De manera complementària, es modificarà el final de la línia 14 per a augmentar la regularitat i freqüència en hora punta entre Castellar-L'Oliveral i el centre de València, de manera que la línia finalitzarà el seu recorregut a Castellar-L'Oliveral, des d'on es facilitarà la connexió amb la nova línia 23 perquè les persones usuàries que ho desitgen puguen desplaçar-se fàcilment fins a Pinedo o el Forn d'Alcedo.

Respecte a les freqüències, els autobusos de la línia 14 eixiran cada 12 minuts, aproximadament, des de Castellar-L'Oliveral cap al centre de la ciutat. Aquests canvis s'uniran als reforços ja realitzats en els nous horaris d'aquesta línia per a oferir millors freqüències.

Una altra de les millores serà la incorporació a la línia 14 dels autobusos més nous de la flota i menys contaminants, ja que ja no hauran de travessar el túnel d'accés a Pinedo pel Camí de Tremolar i no hi haurà cap limitació per als vehicles.