El servei nocturn de l'EMT es renova amb més línies i millors freqüències que abastaran tota València

Aquest "canvi radical" s'efectuarà a partir del pròxim 15 de juny

Guardar

Un autobús de l'EMT
Un autobús de l'EMT

Els avanços per millorar el sistema de transport públic a València continuen. L'EMT millorarà el servei nocturn a partir del pròxim 15 de juny amb l'arribada de 12 línies més (pel que seran un total de 23) que tindran millors freqüències i abastaran la capital de la ciutat i tots els pobles.

Així ho ha anunciat aquest matí tant l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, com el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppre Grezzi i la gerent de l'EMT, Marta Serrano. "Aquesta notícia és molt important per a la mobilitat a la nostra ciutat i especialment per a totes aquelles persones que podran usar l'EMT quasi les 24 hores del dia", ha explicat Ribó.

Aquest "canvi radical" suposa que les línies nocturnes seran en tots els casos iguals que les diürnes. Per això, el recorregut aquestes línies no variarà respecte a l'habitual. Així, el servei passarà de les 11 línies existents a 23 noves en total, més del doble. Els horaris també augmenten, ja que els dies laborables els busos passaran fins a les 2:30 h-3:00 h de la matinada, mentre que els caps de setmana continuaran circulant fins a les 5:00 hores de la matinada. Totes les línies comptaran amb punts violeta.

Dins de les novetats anunciades, es corregeix respecte al servei actual la millora de les freqüències, és a dir, del temps de pas entre un autobús i un altre. Segons han explicat els representants públics, les freqüències nocturnes actuals tenen un temps d'espera d'entre 45 i 60 minuts. A partir del 15 de juny, "tindrem freqüències entorn dels 30 minuts i fins i tot menys en algunes línies", tal com ha assenyalat la gerent de l'EMT.

Un altre dels aspectes fonamentals del nou servei és l'arribada a tots els pobles i barris de València. Així, el servei nocturn de l'EMT donarà cobertura a la Torre, El Palmar, El Saler, Pinedo, Benimaclet, Poble Nou, Sedaví, Campanar, Forn d'Alcedo, Carpesa, Alboraia, Algirós, El Perelló, Benimámet, El Perellonet, Les Cases de Bàrcena, Castellar-Oliveral, Tavernes Blanques, Alfara del Patriarca. Quatre Carreres, Almàssera, Bonrepòs i Mirambell, Montcada, Vinalesa i Benifaraig.

La inversió estimada d'aquesta nova iniciativa ronda, segons Grezzi, els quatre milions d'euros. Entre altres coses, entra la contractació de prop de 30 conductors i conductores més, així com la incògnita del preu del combustible, que també marcarà el cost que aquesta renovació del servei pot suposar en un futur. Tal com preveuen, l'objectiu és aconseguir 158.000 viatges a l'any i passar dels 417.000 quilòmetres recorreguts a l'any pels autobusos de l'EMT a quasi milió i mig.

Noves línies nocturnes de l'EMT
Noves línies nocturnes de l'EMT

"Liderem el transport urbà i metropolità"

Amb aquesta actuació, la plantilla actual de l'EMT, amb més de 1700 persones, s'ampliarà. També ho farà el nombre d'autobusos, ja que Ribó ha anunciat hui la compra de 20 nous autobusos elèctrics amb l'arribada dels fons europeus, la qual cosa "és una aposta per la descarbonització".

Així, Giuseppe Grezzi ha posat en valor que "liderem el transport urbà i metropolità perquè l'EMT transporta a més del 55% dels viatgers en aquesta àrea. A més, l'ampliació del servei nocturn a tots els pobles de València i les 23 noves línies faran que la xarxa siga més comprensible i accessible amb una cobertura territorial molt important".

A més, els dos representants municipals han demanat al Govern estatal "més recursos" per a fer front a la crisi energètica perquè "això dels 20 cèntims està bé, però si volem un transport públic de qualitat necessitem disposar de recursos" i han fet una cridada a "accelerar l'aplicació de la llei estatal de finançament del transport que ja s'ha debatut en el Congrés".

Destacats