L'ampliació de la V-21 reduirà en un terç l'ocupació d'horta prevista i tindrà d'un tercer carril Bus VAO

Guardar

v21_archivo
v21_archivo

El secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Javier Izquierdo, ha confirmat aquest divendres que l'ampliació de la V-21 comptarà amb tres carrils i el tercer es reservarà a autobusos i vehicles d'alta ocupació (VAO) --tal com demanava la Generalitat--. Però s'ha dissenyat una fórmula que reduirà en un terç l'afecció a expropiacions d'horta, atenent les consideracions del Pla d'Acció Territorial de l'Horta que ha aprovat aquest divendres el Ple del Consell.

Així ho ha avançat després de mantenir una trobada amb la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, en el qual s'ha abordat a l'ampliació de la V-21, un projecte que "suscita debat", ha admés, i que tracten de cercar "la millor de les solucions", ha assegurat.

Izquierdo, que ha recordat que el seu departament es va trobar adjudicada l'actuació per l'anterior Govern, ha asseverat que el Ministeri intenta "arreplegar el sentir de la Generalitat i dels ajuntaments afectats".

En aquest sentit ha apuntat que l'ampliació tindrà carril Bus VAO però a diferència del que existeix a Madrid --que està separat físicament la resta de l'autopista--, el de la V-21 es distingirà amb senyals lluminosos per a permetre major flexibilitat d'ús de la infraestructura.

A més, es va a "minimitzar impacte en l'horta reduint la zona d'expropiacions". Segons ha explicat, la Llei de Carreteres exigeix expropiar 8 metres des de l'aresta d'esplanació de la infraestructura. El Ministeri ha decidit incorporar en aqueixos 8 metres els camins d'accés a les hortes --que inicialment anaven a fer-se per fora del domini públic--. D'aquesta manera, "es redueix l'afecció de les expropiacions un terç del conjunt de la superfície de l'actuació de la V-21".

Izquierdo ha defensat la necessitat que la V-21 compte amb tres carrils "per seguretat" i "per a garantir les alternatives de transport que proposa la Generalitat" però al mateix temps ser "els més sensibles possibles a les demandes de conservació de l'horta reduint l'afecció un terç de l'inicialment previst".

La consellera Salvador ha destacat el "permeables i flexibles" que s'han mostrat en tot moment des del Ministeri de Foment en aquest "planejament de carreteres del segle XXI", que tenen en compte el transport públic i els vehicles no motoritzats, ha apuntat.

De fet "el 100% dels plantejaments valencians han sigut acceptats", ha valorat la consellera, inclosa la construcció d'una passarel·la que connecte Alboraia amb Port Saplaya, ha agregat.

Destacats