L'Ajuntament de València contacta amb la Generalitat per a redactar el nou conveni del PAI del Grau

Sandra Gómez garanteix que l'Ajuntament de València no haurà d'assumir cap deute per la construcció del circuit de Fórmula 1

Guardar

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez
La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez

L'Ajuntament de València i la Conselleria d'Habitatge han iniciat els contactes per impulsar un nou conveni per al PAI del Grau que resolga els costos que va generar la construcció del circuit de Fórmula 1, un esdeveniment que l'administració autonòmica va descartar en 2013. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha explicat, després de la reunió mantinguda amb el secretari autonòmic d'Habitatge, Alejandro Aguilar, que l'Ajuntament de València no haurà d'assumir el pagament del deute de 38 milions d'euros que va ocasionar la construcció del traçat.

"Hem mantingut una primera reunió per establir el nou conveni que determine les obligacions del PAI del Grau, un problema que ens va deixar el Partit Popular. Una empastrada que porta més d'una dècada en una de les zones més importants de València i que, afortunadament, gràcies a la gestió que estem fent des de les dues administracions, el resoldrem", ha explicat la vicealcaldessa.

En aquest sentit, la vicealcaldessa ha mantingut que la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana està ultimant un acord amb els propietaris del sòl que engloba el PAI del Grau perquè assumisquen el deute repercutible per la construcció del circuit. "Estem a punt de resoldre un dels problemes heretats del Partit Popular, que és el PAI del Grau, i ací estem a punt d'arribar a un acord amb els propietaris", ha manifestat.

La part del deute que no es puga repercutir als propietaris haurà de ser assumida per l'administració autonòmica, segons ha incidit Gómez: "Com ja vaig reiterar i ho continue mantenint, és un projecte que va impulsar la Generalitat de Paco Camps en el seu moment i que va ocórrer a València, però que ha d'assumir la mateixa Generalitat, ja que van ser els que van iniciar i després van resoldre el conveni de la Fórmula 1. I ací estarem a plena disposició l'Ajuntament de València per acordar amb els propietaris i resoldre este problema que portem d'alguna forma arrossegant des de fa més d'una dècada", ha indicat Gómez després de la trobada entre les dues administracions.

Destacats