Ja hi ha data per a l'Orgull València 2023

Lambda ha convocat la celebració de l'Orgull 2023 a València per al pròxim 24 de juny

Guardar

Manifestació de l'Orgull València - Foto: Jerónimo Roure
Manifestació de l'Orgull València - Foto: Jerónimo Roure

Ja hi ha data per a la celebració de l'Orgull 2023 de València. Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, ha anunciat que serà el pròxim 24 de juny quan els carrers de la ciutat de València tornen a omplir-se de festa, però també de reivindicació en la Manifestació de l'Orgull LGTB+ 2023 de València. El lema triat enguany és «Orgull de totes, drets per a totes» en al·lusió a les persones que s'han quedat fora de la llei estatal LGTBI: no binàries, migrants en situació administrativa irregular i menors trans.

El recorregut de la manifestació serà igual que l'any passat: començarà a les 19.30 hores en l'Albereda, continuarà pel carrer de Colón fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament a les 21.00 hores. En eixe moment començarà la festa de l'Orgull, que enguany estarà organitzada per Avegal, Associació d'empreses i professionals per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de la Comunitat Valenciana.

Encara es desconeix en què consistirà la programació i la Festa de l'Orgull que, cada any, se celebra en la plaça de l'Ajuntament de València. No obstant això, la primera activitat que acostarà al públic a aquesta data tan assenyalada tindrà lloc el divendres, 19 de maig, amb la inauguració de l'exposició «Les cares de l'Orgull», una mostra d'imatges de la manifestació de l'any passat a càrrec de la fotògrafa María Díez. La inauguració de l'exposició tindrà lloc demà, 19 de maig, a les 19.30 hores, en la seu de l'entitat valenciana.

L'objectiu d'aquesta proposta és fer memòria d'un any històric per a aquest col·lectiu, especialment per a les persones trans, i tornar a emocionar-se amb les imatges dels milers de persones que van eixir al carrer per a lluitar contra l'odi, així com un reconeixement a tot el voluntariat que fa possible aquest dia. L'entrada a l'acte és lliure i després, fins al 30 de juny, l'exposició podrà visitar-se de dilluns a divendres avisant prèviament per a acordar una visita.

A més, uns dies abans de l'Orgull, Lambda commemorarà l'origen del moviment LGTBI+ en els disturbis de Stonewall als Estats Units d'Amèrica i eixirà al carrer per a fer visibles les seues reivindicacions. «Celebrem l'aprovació, per fi, de la llei estatal i el reforç per als nostres drets que suposa, però no deixarem de lluitar fins que totes les realitats del nostre col·lectiu tinguem els mateixos drets, especialment les que històricament s'han quedat en els marges», explica Fran Fernández, coordinador general de Lambda.

Arxivat a:

Destacats