Així és el sorprenent Caixaforum València que obri les seues portes hui

Aquest nou espai cultural s'estrena amb tres exposicions diferents

Guardar

CaixaForum València
CaixaForum València

De passar a ser un edifici sense ús a albergar un dels espais més imponents del panorama cultural de la capital del Túria. El CaixaForum València obri les seues portes hui amb fins a tres exposicions diferents que podrà gaudir tot aquell que tinga entrada per a hui.

Aquest 'Àgora' va ser dissenyat per Santiago Calatrava per a albergar grans esdeveniments amb una capacitat per a més de 6.000 persones. Si bé va començar a construir-se l'any 2006, el recinte romania sense ús des de 2015. Entre altres coses, va arribar a ser seu de l'Open de Tennis 500 en 2009.

Ara ha sigut la Fundació La Caixa l'entitat impulsora d'aquest denominat CaixaForum València. Ha suposat una inversió de de 19 milions d'euros, als quals se sumaran 5 milions d'euros anuals per al manteniment, la programació i el funcionament del centre.

Durant aquestes primeres setmanes, l'espai comptarà amb tres exposicions itinerants molt diverses i interessants per a públics de totes les edats i gustos. Però, a més, els qui visiten aquest Caixaforum València podran contemplar altres dues peces artístiques permanents: l'"Arc al cel" de l'artista valenciana Inma Femenía -una escultura intangible que reproduirà el fenomen òptic de l'arc de Sant Martí-, i el "Palafit" de la també valenciana Anna Talens, que fa referència l'arquitectura agrària pròpia dels ecosistemes aquàtics valencians.

Per a poder assistir a aquest Caixaforum València, és necessari adquirir entrades. Això es pot fer tant per la pàgina web de l'esdeveniment com en la mateixa taquilla de manera presencial. Això sí, l'entrada general és de sis euros, però es pot entrar gratuïtament en cas de ser client de CaixaBank, tindre el Carnet Jove Europeu o ser menor de 16 anys.

El CaixaForum València, des de dins

Si bé l'edifici ja és espectacular des de fora, l'interior tampoc decep. Cal destacar que és el nové CaixaForum obert a Espanya.

El centre té una superfície útil de 6.500 metres quadrats i disposa de dues grans sales d'exposicions situades en la planta baixa. També compta amb aules polivalents, un auditori, espais familiars i educatius, una llibreria i un restaurant. L'oferta cultural és àmplia: des d'exposicions d'art, cicles de conferències, concerts i espectacles, fins a jornades socials i tallers educatius i familiars dirigits a totes les edats.

Destacats