'És difícil revitalitzar un barri que ha estat tants anys castigat, però exigim major rapidesa en la recuperació del Cabanyal'

La visita a la ‘zona zero’ del Cabanyal tindrà lloc, hui, a les 11.00 hores

Guardar

cabanyal_zero
cabanyal_zero

Molts han sigut els anys d'abandó que ha hagut de suportar el barri mariner del Cabanyal. Una deterioració, per la falta d'inversions públiques en les infraestructures del barri, que els veïns han hagut de patir en primera persona. No obstant això, aquesta lamentable situació sembla que ha arribat a la seua fi. Així, i a més de l'interés que ara desperta el Cabanyal en els inversors, des de l'Ajuntament de València també s'han posat a la feina per a revertir el dany causat en una de les zones més emblemàtiques de la ciutat.

En aquest sentit, la Junta de Govern Local aprovava la modificació del contracte d'obres de reurbanització dels carrers Barraca, Reina i Doctor Lluch, situades en l'anomenada 'zona zero' del Cabanyal, una de les més afectades per les expropiacions i enderrocaments. Una reurbanització que contribuirà en la recuperació urbana del barri i que, en paraules de la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, 'amb la inclusió d'aquests carrers en el projecte d'obra i l'execució d'altres treballs de repavimentació i sanejament de les quatre travessies que donen al mar ja s'haurà completat la reurbanització de tot el barri. D'aquesta manera, contribuirem a la recuperació d'una zona degradada i castigada per l'anterior equip de Govern'.

No obstant això, els veïns volen que aquestes actuacions es facen en el menor temps possible. Ja estan cansats d'esperar. Així, i amb motiu de la Setmana Ciutadana, organitzada per la Federació d'Associacions de Veïns de València, i que té com a lema 'Moviment Veïnal: ara més que mai', s'ha programat una visita a la 'zona zero' del Cabanyal. En aquest sentit, la Presidenta de la Federació de Veïns, Mª José Broseta, ha explicat que 'hem canviat la tradicional exposició fotogràfica sobre deficiències per visites a les zones més degrades o problemàtiques de la ciutat de la mà de les associacions de veïns'.

'A partir d'ara, cada any, ens centrarem en un barri i, en aquesta ocasió, la visita es farà a la 'zona zero' del Cabanyal, amb l'objectiu de visibilitzar el seu estat i reclamar major agilitat en les millores, alguna cosa que les diferents associacions i entitats han reclamat'. Així mateix, Broseta ha afegit que 'sabem que és difícil revitalitzar un barri que ha estat tants anys castigat, però exigim major rapidesa i solucions'.

Per la seua banda, Gómez ja va expressar que, encara que són conscients que 'encara queda molt per fer, si un tira la vista arrere, a fa tres anys, i mirem el barri tal com està hui, crec que podem dir que el barri progressa adequadament'.

La visita a la 'zona zero' del Cabanyal tindrà lloc, aquest matí, a les 11.00 hores, des de la Plaça de la Creu, en la qual participarà Mª José Broseta, al costat de l'associació de veïns del barri i la plataforma Salvem el Cabanyal, entre altres entitats que treballen per a la recuperació d'aquest barri valencià.

Destacats