La neteja del Cabanyal es multiplica

Soriano: 'La neteja amb aigua i l’agranat mecànic es fan el doble de vegades que en 2015'

Guardar

cabanyal
cabanyal

«L'esforç de l'Ajuntament de València amb recursos econòmics i humans per millorar la neteja al barri del Cabanyal-Canyamelar està comportant una reducció de la brutícia en superfície a les vies del barri d'un 5,8%», ha exposat la regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano. Servicis de neteja com l'agranat mecànic o l'aigualeig mixt s'han multiplicat i s'aborden més del doble de vegades que en 2015.

«L'augment dels servicis és una conseqüència directa de l'increment del pressupost municipal destinat a la neteja i a la recollida de residus impulsat pel govern de Joan Ribó des de l'inici del mandat», ha subratllat Soriano. De fet, la partida destinada a la neteja del Cabanyal-Canyamelar ja es va incrementar el primer any del mandat en vora 100.000 euros i s'ha tornat a apujar en 2017 i 2018, arribant als 2.251.809,86 euros, «un 18,64 % més de la partida assignada pel darrer govern del PP per a la neteja d'aquest barri de la ciutat», ha dit la regidora.

La regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, ha destacat les millores aconseguides en alguns dels servicis de neteja principals al barri. «El nostre compromís és ferm en aquest i en tots els barris de la ciutat. Després de molts anys de retallades dràstiques amb el Partit Popular, ja en 2015 férem un pla de xoc al Cabanyal i hem incrementat el pressupost en tots els anys següents», ha explicat.

«Fruit d'això, ara l'aigualeig mixt es fa més del doble de vegades que en 2015, arribant a les 11 intervencions a l'any per les només 5 de fa tres anys. També hem augmentat un 150 % els equips d'agranat manual en diumenges i festius i hem doblat els recursos humans per a l'agranat mecànic que, a més, ara es fa 14 vegades a la setmana, quan en 2015 només es feia sis vegades cada setmana», ha indicat.

Entre els exemples de les millores dels servicis de neteja al barri hi ha l'increment de 18 a 19 dels equips d'agranat manual en dies laborables, la multiplicació de dos a cinc equips per a l'agranat manual en diumenges i festius, la pujada d'un a dos equips per a l'agranat mecànic amb una freqüència que també és més del doble que en 2015 i l'increment de 2,5 a 3 dels equips que s'encarreguen de la recollida d'estris amb una freqüència que també ha pujat de sis a set vegades per setmana.

Aquesta aposta ha comportat resultats visibles com la reducció de la brutícia en superfície a la via pública al Cabanyal-Canyamelar, passant de 2,95 kg de residus urbans per cada 500 metres quadrats de superfície en 2015 a una quantitat de 2,78 kg enguany. «Com sempre afirmem, l'aposta del govern de Joan Ribó per la neteja és notable, és visible i dóna resultats però alhora no ens conformem i ens comprometem a continuar treballant en la línia encetada en 2015 per millorar totes les xicotetes o grans qüestions que milloren el dia a dia de la ciutadania en tots els barris i Pobles de la ciutat», ha destacat Soriano qui, per finalitzar, ha afegit que «com sempre fem una crida a la conscienciació i a la col·laboració ciutadana perquè en temes de neteja, com sempre afirmem, no és més neta la ciutat que més neteja sinó la que menys embruta».

Destacats