S'impulsa la reurbanització de vies de la zona zero del Cabanyal

Guardar

Sandra- Gómez
Sandra- Gómez

La Junta de Govern Local ha aprovat la modificació del contracte d'obres de reurbanització dels carrers de la Barraca, de la Reina i del Doctor Lluch (entre Francesc Cubells i Empar Guillem) al Cabanyal «amb la finalitat d'incloure en el projecte inicial, aprovat en 2010, les esmentades vies ubicades a l'anomenada "zona zero", la més afectada per les expropiacions i els enderrocaments».

La portaveu del Govern municipal, Sandra Gómez, ha informat d'aquest acord adoptat hui a la reunió de Junta de Govern Municipal, en el qual també s'ha aprovat, entre altres assumptes, el projecte tècnic d'execució de les obres per a reformar el Parc de Bombers del centre històric, que acollirà el Centre de Coordinació (CECOR).

En primer lloc, Sandra Gómez ha comunicat que «l'Ajuntament, per fi, completarà la reurbanització del Cabanyal-Canyamelar. Amb la inclusió dels esmentats carrers en el projecte d'obra i l'execució d'altres treballs de repavimentació i sanejament de les quatre travessies que donen al mar ja haurem completat la reurbanització de tot el barri». «D'aquesta manera», ha explicat, «contribuirem a la recuperació d'una zona degradada i castigada per l'anterior equip de govern.»

Sandra Gómez ha assegurat que aquesta actuació s'afegeix a moltes altres amb les quals l'Ajuntament estableix les bases per a la recuperació urbanística i social d'aquesta zona de la ciutat. A aquest respecte, la regidora ha manifestat: «En som conscients des del Govern municipal; i jo, personalment, mantinc diàlegs amb els veïns i veïnes del barri, doncs encara queda molt per fer. Però també vull dir que, si un tira la vista enrere, fa tres anys, i mirem el barri tal com està hui, doncs jo crec que podem dir que el barri progressa adequadament.»

«Queden moltes qüestions pendents per resoldre. L'important és que nosaltres tenim marcat un full de ruta; és a dir, veiem els problemes i actuem. De manera que estem, com deia abans, posant tots els nostres recursos per a intentar resoldre el problema, per exemple, tornant a incrementar tot el projecte d'urbanització que hui justament hem aprovat per a millorar una cosa tan important com és la urbanització de tots els carrers de la zona zero que, vull recordar, es quedaven fora amb l'anterior Pla Confiança aprovat el 2010.»

D'altra banda, pel que fa a l'aprovació del projecte tècnic de la reforma del Parc de Bombers del centre històric, una actuació que, en paraules de la regidora, «s'emmarca en la política municipal de recuperar el Parc de Bombers de l'Oest -que es va tancar capritxosament- amb el fi d'oferir un servici més eficaç i més eficient amb una atenció radial dins de la ciutat».

Destacats