El PAI del Grau avança després d'aconseguir un acord amb els propietaris

Guardar

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, en el ple
La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, en el ple

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana, ha aconseguit un acord amb els propietaris del sòl del PAI del Grau que permet desembossar el desenvolupament d'un nou barri estratègic per a la ciutat sobre el qual pesava el deute de 42 milions per la construcció del circuit de Fórmula 1. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha explicat que aquest acord "posa fi després de més d'una dècada a un dels grans "pufos" i herències del Partit Popular, el famós "pufo" que ens va deixar amb el circuit de Fórmula 1 en el sector del Grau, una zona que nosaltres volem desenvolupar i projectar, i que la mala gestió del PP ha tingut bloquejada durant més d'una dècada", ha manifestat.

L'acord, tal com ha anunciat la vicealcaldessa, suposa que els propietaris pagaran el gruix del cost de la construcció del traçat de la Fórmula 1 al seu pas pel sector del Grau. "Per fi podem dir que des de l'àrea d'Urbanisme hem arribat a un acord amb els propietaris del sòl que, finalment, assumiran la major part del cost de les obres d'urbanització. En concret, 32 dels 42 milions que va avançar l'administració pública", ha subratllat Gómez.

Per a la vicealcaldessa, aquest acord permet extraure diverses conclusions: "La primera, que hem fet una bona gestió al llarg d'aquests anys perquè siguen els propietaris els que acaben assumint la major part del cost de les obres del circuit. I la segona, la mentida del PP amb el projecte de la Fórmula 1 que ens deien que no anava a costar ni un euro". "No volem deixar de cridar l'atenció sobre els 10 milions d'euros que finalment haurà d'assumir l'administració perquè el PP ens ha estat mentint durant més d'una dècada. Deien que la Fórmula 1 no anava a costar res i només el cost de l'obra del circuit en el PAI del Grau costarà 10 milions a la Generalitat Valenciana, que haurà d'assumir aquesta despesa pel desenvolupament d'un projecte fallit, un projecte efímer que no ha repercutit en cap valor positiu per a València", ha subratllat Gómez.

És més, la vicealcaldessa ha assenyalat que la Fórmula 1 ha afectat negativament el desenvolupament d'aquesta zona estratègica de València. "El circuit ha condicionat i condicionarà tot el desenvolupament del sector del Grau. Però finalment, després d'anys de treball i de negociacions amb els propietaris, per fi podem concloure que s'ha desembossat el sector del Grau i el problema i el "pufo" que ens va deixar en herència el PP", ha finalitzat.

Destacats