El Centre Mundial d'Alimentació Sostenible compta amb el suport de la Generalitat

Guardar

alimentacion-sostenible
alimentacion-sostenible

El Centre Mundial d'Alimentació Sostenible, que impulsa l'Ajuntament amb el suport de la FAO, i que està en aquests moments en procés de constitució, compta amb el suport explícit de la Generalitat a través de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. L'alcalde, Joan Ribó, s'ha reunit aquest matí amb la consellera, Elena Cebrián.

Tal com ha avançat l'alcalde, en aquests moments s'està ultimant tota l'estructura jurídica que tindrà el Centre, amb la mirada posada en l'any que ve, en què es pretén impulsar la constitució del nou organisme. En aquest itinerari, la voluntat del Consistori és comptar també amb la participació de la Generalitat, a través de la Conselleria d'Agricultura, a més de la presència de l'Estat espanyol, junt amb la Unió Europea, a través de la FAO.

L'alcalde ha reiterat la importància de «treballar per una alimentació de les ciutats, de caràcter sostenible i saludable, que és –ha destacat- un assumpte de salut pública, ja que cada vegada coneixem més els problemes que es deriven d'una mala alimentació». Per això, ha continuat, «les administracions públiques, de forma unida, hem de tindre una participació activa: és un assumpte massa important que no podem deixar en mans dels mercats».

Ribó ha recordat que València va ser Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible el 2017, en el marc del qual precisament va sorgir la creació del futur Centre Mundial d'Alimentació Sostenible. «Amb aquesta iniciativa, la ciutat torna als seus orígens: València és una ciutat que va nàixer en l'horta però els últims anys l'horta havia sigut, sobretot, terreny d'especulació i construcció», ha lamentat. Segons ha explicat Ribó, la filosofia que sosté la constitució del nou Centre Mundial «és molt clara: no ens podem conformar amb la manera en què ens estem alimentant en aquests moments, perquè molts dels grans problemes de salut que tenim deriven d'una alimentació incorrecta, especialment entre les capes més populars de la població».

La consellera Elena Cebrián ha garantit el «suport i la participació de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient en aquesta iniciativa, que reforçarà el projecte de l'Ajuntament amb les polítiques d'investigació i de foment dels productes ecològics que desenvolupa la Conselleria», ha afirmat.

Cebrián ha detallat les distintes línies de treball que impulsa Agricultura en l'àmbit de l'alimentació saludable i dels sectors agrari, pesca i producció alimentària, en la mateixa línia que l'Ajuntament. «Apostem per una visió més enllà del que és la ciutat de València o la Comunitat Valenciana, cap a una mirada mundial, que és el que ens aporta una visió global de solidaritat i d'aportar solucions des del coneixement, tradició i innovació. Són propostes per a problemes globals, com ara l'alimentació mundial, el canvi climàtic i una producció sostenible i respectuosa amb els recursos naturals».

L'alcalde Ribó ha defensat aquesta acció comuna i global com a garantia d'eficàcia, i ha recordat que el Centre Mundial d'Alimentació Sostenible serà un espai «d'informació, de divulgació i de formació». «Volem treballar especialment en la formació, com ja estem fent, sobretot a través dels servicis sanitaris i dels centres educatius, per potenciar, per exemple, la compra quilòmetre zero, o l'assistència als mercats», ha conclòs.

Destacats