Cultura Festiva assenyala que la Gran Fira de València "ha sigut un gran èxit"

Carlos Galiana ha assegurat que, gràcies a aquesta festa, s'ha recuperat gran part del sector cultural maltractat per la pandèmia

Guardar

Carlos Galiana a la roda de prensa
Carlos Galiana a la roda de prensa

La regidoria de Cultura Festiva ha valorat positivament els resultats tant d'organització com d'assistents en la Gran Fira de València, que va acabar diumenge passat amb la Batalla de Flors. Carlos Galiana, regidor de cultura, ha volgut subratllar el reconeixement d'aquesta festa valenciana, ja que "té i tindrà un prestigi molt gran i així s'ha demostrat".

Galiana ha destacat sobretot la gran influència d'aquestes festes en el món de les Falles. "La Fira ha tingut un gran impacte en el món faller, perquè enguany hem recuperat espais com, per exemple, els Jardins del Palau, que s'han recuperat per al món faller, on s'han celebrat la majoria de preseleccions falleres, els campionats de truc, parxís i dominó i per on han passat unes 20.000 persones sense comptar les 2.000 persones que van acudir a la Nit de la Punxà a la Ciutat Fallera. És a dir, que el món faller ha recuperat un dels seus espais més emblemàtics, una de les seues activitats i ha tornat una miqueta i, a poc a poc, a aqueixa normalitat sempre desitjada" ha assegurat el regidor.

Galiana també ha volgut afegir la satisfacció per part de tot l'Ajuntament per la recuperació del sector cultural de la ciutat de València, ja que ha sigut un dels sectors més afectats per la pandèmia. "Enguany hem recuperat aqueix aforament per als concerts de Vivers i, per fi, hem tingut una Fira de València completa. I d'això s'ha beneficiat el sector cultural, on hem de continuar invertint perquè, al final, no és una despesa, és una inversió en els nostres professionals de la cultura", ha assegurat.

Les xifres

La regidoria ha destacat que en els Concerts de Vivers han acudit 52.000 persones i que es va penjar el cartell de "No hi ha entrades" en diverses ocasions. Més de 20.000 persones han passat pels Jardins del Palau, on s'han celebrat, entre altres activitats, les preseleccions falleres i altres 2.000 van acudir a la Ciutat Fallera en la Nit de la Punxà. A més, 4.500 persones van presenciar la Batalla de Flors, hi havia un centenar de periodistes i fotògrafs acreditats i 300 persones van desfilar pròpiament en la Batalla.

D'altra banda, el Correfira ha visitat 16 ubicacions, dues més que en 2019, i s'ha ampliat el nombre d'activitats pirotècniques previstes amb traques corregudes, mascletades a l'antiga o correfocs, entre altres. Finalment, el regidor ha destacat el treball i l'aportació a la Gran Fira de tots els serveis municipals, entre els quals ha citat policia, bombers, neteja i serveis centrals tècnics, entre altres.

Arxivat a:

Destacats