La Casa Forestal del Saler obri les seues portes per a celebrar el Dia de la Devesa amb activitats per a tota la família

Serà dissabte que ve 3 de juny en una jornada matutina de portes obertes

Guardar

Ciclistes en la zona del Saler
Ciclistes en la zona del Saler

La Casa Forestal del Saler es prepara per a rebre als visitants dissabte que ve 3 de juny en una jornada de portes obertes amb motiu de la celebració del Dia de la Devesa. Des de les 10.30 fins a les 13.30 hores, es duran a terme diverses activitats, incloent-hi xarrades i contacontes, dissenyades perquè tant xiquets com adults gaudisquen d'una experiència enriquidora.

L'Ajuntament de València ha programat una sèrie d'activitats interessants que tindran lloc a la Casa Forestal del Saler. A les 11.00 hores, se celebrarà la xarrada titulada 'El chorlitejo patinegro', on els assistents podran aprendre més sobre aquesta espècie d'ocell tan singular. Una hora més tard, es presentarà el contacontes 'Jo vull criar en l'Albufera', una història que transportarà als participants al fascinant món de l'Albufera. A les 12.30 hores, es durà a terme una altra xarrada sota el nom de 'La importància de les dunes litorals', on es destacarà el valor ecològic i ambiental d'aquests ecosistemes costaners.

La Casa Forestal del Saler ha experimentat una exhaustiva rehabilitació i condicionament per a recuperar i preservar el seu valor patrimonial. Ara, s'ha transformat en un espai sociocultural i un centre d'interpretació del bosc de la Devesa, oferint als visitants una oportunitat única d'aprendre sobre la flora, fauna i la importància d'aquest entorn natural.

La rehabilitació, que va tindre un cost de 549.772 euros, ha permés millorar la il·luminació, la climatització, la fusteria, els accessos, el porxo, l'aparcament i les zones d'ús públic de l'entorn. A més, s'ha implementat il·luminació LED i s'ha col·locat paviment de formigó en les àrees de pas de vianants. S'han eliminat les barreres arquitectòniques i s'han recuperat elements de valor patrimonial, com una ceràmica que representa la llegenda de la serp Sancha i el pastor, immortalitzada per Blasco Ibáñez en la seua novel·la "Canyes i fang".

La Casa Forestal del Saler, construïda en 1920 i restaurada en 1957, ha sigut objecte d'una rehabilitació estructural a fins de la dècada de 1990 per a garantir la seua conservació a llarg termini.

Totes les activitats programades són aptes per a totes les edats i es convida els visitants a arribar amb bicicleta o utilitzant les línies 24 i 25 de l'EMT. L'entrada a la Casa Forestal del Saler es realitzarà pel passeig de Francisco Lozano.

Per a obtindre més informació sobre les activitats previstes en el marc del Dia de la Devesa, es pot contactar per correu electrònic a [email protected].

Arxivat a:

Destacats