Bonificacions econòmiques o reducció de la jornada per als funcionaris del 9 d'Octubre que no agafen el cotxe

La Consellera d’Obres Públiques assegura que la iniciativa servirà per a incentivar la mobilitat sostenible en el complex

Guardar

ciudad_justicia_gva
ciudad_justicia_gva

Els funcionaris que utilitzen qualsevol mitjà no contaminant o el transport públic per a acudir al seu lloc de treball en el complex 9 d'Octubre tindran premi. El Pla de Mobilitat de la Generalitat per a aquesta ciutat administrativa, que ara mateix està en exposició pública, contempla la mesura de reduir fins a 30 minuts setmanals la jornada laboral als funcionaris que aposten per la mobilitat sostenible, així com considera atorgar-los bonificacions econòmiques i fins i tot obsequis, com a samarretes, cascos de bici, polseres d'activitat o mallots.

La proposta la va donar a conéixer dimecres passat la consellera d'Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, en una visita al barri de Sant Marcelino on va assegurar que "l'objectiu és treballar amb diverses mesures per a aconseguir una mobilitat sostenible".

A més d'incloure mesures per a 'premiar' als quals es moguen sense contaminar, la iniciativa pretén fer pagar als funcionaris que acudisquen amb cotxe al lloc de treball per l'ús del pàrquing del complex, un servei que fins ara és gratuït.

"Són mesures per a desincentivar la utilització del vehicle privat, per açò arrepleguem la iniciativa en el pla que està en exposició pública que paguen per la seua utilització", va indicar Salvador.

Respecte a quan es posaria en marxa el nou pla, la consellera va explicar que s'aprovaria en 2019 i que les mesures podrien aplicar-se immediatament després si no pateixen canvis, matisacions i si no s'opta finalment per retirar-les.

La titular d'Obres Públiques va detallar que la iniciativa s'ha concebut per a aplicar-la en el complex administratiu del 9 d'Octubre "perquè és on més concentració de funcionaris hi ha", amb un total de 2.400 empleats públics. Tanmateix, no va descartar en el futur aplicar aquestes mesures en altres edificis de les conselleries perquè "en tot cas, l'objectiu és que tots els funcionaris usen el transport públic o vehicles sostenibles", va apuntar.

Tarifes

Sobre els imports que s'han estipulat per a l'ús de l'aparcament o la quantitat econòmica que rebran els funcionaris per desplaçar-se en mitjans sostenibles, la consellera reconeix que encara no han fixat o parlat de quantitats concretes, encara que en el primer cas assegura que el preu del pàrquing no serà un de mercat sinó de caràcter simbòlic.

A més, Salvador va aclarir que el recaptat amb aquesta mesura es destinaria al mateix Pla de Mobilitat del complex 9 d'Octubre, de manera que "seria el que revertiria en manera de bonificacions o complement econòmic en els treballadors que es desplacen en mitjans sostenibles". És a dir, que la quantia que abonaran els funcionaris que no es desplacen en transports no contaminants arribarà als quals si han optat per un mitjà de transport alternatiu.

El Pla de Mobilitat que ara està en exposició pública podrà rebre al·legacions a aquesta o una altra mesura durant els pròxims 20 dies, unes aportacions que s'estudiaran i es podran incloure o desestimar.

Destacats