Biblioteques a les platges de València per a submergir-se en el mar de la lectura

El projecte Bibliomar, impulsat per la regidoria de Platjes de València, acosta la lectura, l'oci i la cultura a les platges de la ciutat

Guardar

bibliomar-playa-malvarrosa-valencia-iluminado
bibliomar-playa-malvarrosa-valencia-iluminado

L'estiu està per a desconnectar i la lectura és una bona forma d'eixir de la rutina i relaxar-se. Juliol i agost són dos mesos que podem aprofitar per a llegir tots aqueixos llibres dels quals no hem pogut gaudir durant el curs acadèmic. I quin millor pla que dur a terme totes aquestes lectures en una biblioteca, però no una biblioteca qualsevol, sinó una situada en un espai totalment estiuenc: la platja.

Després del notable èxit de la Bibliomar, localitats com Mislata o Paiporta han impulsat un projecte semblant: transportar les biblioteques municipals a les piscines del poble. Aquestes Bibliopiscines -així s'anomenen- ofereixen la possibilitat d'agafar llibres i revistes per a totes les franges d'edat, tant novel·les com contes i revistes per a la gent jove, i disposar d'aquest material durant tota la jornada. No fa falta inscripció prèvia i l'única condició per a fer ús és retornar l'exemplar al lloc abans que finalitze l'horari d'obertura.

bibliopiscina La 'Bibliopiscina' de Paiporta.

Des de fa uns quants anys, la regidoria de Platges de l'Ajuntament de València va instal·lar tres biblioteques públiques, a través del projecte Bibliomar, a les platges del Cabanyal, La Malva-rosa i Pinedo, obertes cada dia d'estiu de 9.30 a 13.30 (encara que aquest horari està subjecte a canvis). L'accés a elles és gratuït i apte per a tots els públics.

ACTIVITATS DE BIBLIOMAR

El principal reclam d'aquesta biblioteca a València tan especial és la possibilitat de poder gaudir de lectura de temàtica variada i premsa diària així com de diferents activitats dedicades als més xicotets amb la realització de tallers de pintura, animació i jocs. A més, a la platja del Cabanyal podràs gaudir d'accés directe i gratuït al senyal wifi per a estar sempre connectat a la xarxa.

A més de tot això, les Bibliomar serveixen com a punt de trobada on es realitzen activitats de tota mena, no solament culturals, sinó també de temàtica mediambiental, així com els tallers de reciclatge o de primers auxilis, activitats físiques de passeig saludable, exercicis de pilates, entre altres jornades d'activitats mediambientals i socials.

"UNA PLATJA PER A TOTS"

Aquestes biblioteques costaneres també intenten "crear una platja per a tots", un dels lemes més destacats de Bibliomar. El seu objectiu és, per tant, facilitar la integració de persones amb diferents graus de diversitat funcional incloent lectures en format braille i accessos especials destinats a persones amb mobilitat reduïda.

Arxivat a:

Destacats