Arriben a l'edifici de Safranar les primeres families desallotjades per l'incendi en Campanar

Han sigut un centenar les famílies que han sol·licitat resituar-se en un d'estos habitatges i es prioritzarà reallotjar a pares amb menors a càrrec, persones depenents i aquelles que tinguen mobilitat reduïda

Guardar

Visita de l'alcaldessa de València, María José Catalá, als habitatges on es traslladaran alguns afectats per l'incendi de Campanar
Visita de l'alcaldessa de València, María José Catalá, als habitatges on es traslladaran alguns afectats per l'incendi de Campanar

Les primeres famílies afectades per l'incendi dels edificis del barri de Campanar ja han començat a arribar a la seua nova residència en Safranar. Es tracta d'una alternativa habitacional que compta amb 131 habitatges i que el govern municipal de Catalá va anunciar el divendres que posaria a la disposició d'aquelles persones que han perdut el seu habitatge pel foc que es va declarar dijous passat en dos edificis situats entre els carrers Maestro Rodrigo i Poeta Rafael Alberti de la capital valenciana.

En concret, són un centenar de famílies les que han sol·licitat resituar-se en l'edifici de propietat municipal i nova construcció que se situa en carrer Cristina Piris López-Doriga, en Safranar. Així, l'alcaldessa de València va informar als mitjans durant la seua visita a este emplaçament que el trasllat dels nous inquilins començaria a realitzar-se durant la vesprada d'ahir dilluns i hui dimarts. Ara per ara, són 21 adults i 11 xiquets els qui ja s'han instal·lat a aquestes cases, 

Durant la reubicació dels damnificats, es donarà prioritat per al trasllat a les famílies amb xiquets (hi ha deu menors allotjats amb els seus familiars en l'hotel al que es van traslladar els afectats el mateix dijous). A més d'unitats familiars amb menors al seu càrrec, les persones amb mobilitat reduïda i depenents seran els primers a instal·lar-se.

Inicialment, els qui es traslladen a este edifici podran residir allí tres mesos, encara que es tracta d'un termini "prorrogable" perquè "ningú es va a quedar sense atenció d'un dia per a un altre", va especificar la primera edil. A més, els serveis municipals treballaran "de forma individualitzada amb estes famílies" que es traslladaran a Safranar, i estudiaran el seu context i situació econòmica.

Ara, els treballs se centren a ultimar els detalls per a preparar estos habitatges que han sigut moblades gràcies a la solidaritat de diverses empreses. Concretament, en les últimes hores s'ha treballat per a dotar-les de "mobiliari del menjador, llits, qüestions bàsiques i parament de la llar", com a llençols i tovalloles, va especificar ahir l'alcaldessa. "Hem treballat els últims dies de forma totalment eficient, ràpida, com hem pogut, per a, d'alguna manera, dotar-les de totes les necessitats bàsiques d'una família", va indicar Catalá.

Voluntarios montan muebles para acondicionar las viviendas del edificio de Safranar
Voluntaris munten mobles per a condicionar els habitatges de l'edifici de Safranar

Com són els habitatges de Safranar

Este edifici va ser adquirit al setembre de 2023 per l'Ajuntament de València per 21 milions d'euros amb l'objectiu de destinar-ho a habitatges de lloguer assequible. En total, este bloc residencial compta amb 131 habitatges nous i té 15.000 metres quadrats, dels quals 10.000 corresponen a habitatges.

Els 131 habitatges presenten diverses tipologies, ja que 85 d'elles tenen dos dormitoris amb una superfície útil de 45 i 53 metres quadrats; mentre que les 46 habitatges restants tenen entre 65 i 74 metres quadrats. A més, hi ha 83 places de garatge distribuïdes en dues plantes. També hi ha 131 places per a bicicletes, situades en planta baixa i amb accés des de la porteria.

 

Arxivat a:

Destacats