Aquestes són les excepcions a l'ús obligatori de mascaretes

Hui dijous és obligatori que la ciutadania utilitze mascaretes, però hi ha quatre excepcions

Guardar

Una persona jove amb mascareta
Una persona jove amb mascareta

Des de hui dijous, el Govern ha establit que és necessari protegir-se amb màscares per a evitar contagis i frenar, així, l'avanç del coronavirus, que en la Comunitat Valenciana ja deixa cas 11.000 casos positius amb PCR i més de 1.000 defuncions. No obstant això, també hi ha quatre excepcions a l'ús de mascaretes a València.

En concret, no és obligatori portar mascareta per a persones que tinguen alguna dificultat respiratòria si poguera agreujar la seua situació, ni tampoc per a aquells pacients que tinguen aquesta contraindicació per motius de salut degudament justificats, segons el BOE d'ahir dimecres.

Tampoc és necessari que porten màscara les persones amb discapacitat o dependència que presenten alteracions de conducta que facen inviable la seua utilització.

Els xiquets han de portar mascareta de manera obligatòria a València?

Una altra de les excepcions que ha establit el Govern d'Espanya és que els xiquets menors de 6 anys no han de portar mascaretes de manera obligatòria, encara que sí que recomanen utilitzar-les si tenen entre tres i cinc anys.

Cal portar mascareta per a fer esport?

Respecte a si cal portar mascareta per a fer esport a València, el BOE publicat ahir no especifica les normes en aquesta qüestió. Assenyala portar màscara "no serà exigible en el desenvolupament d'activitats que resulten incompatibles, com ara la ingesta d'aliments i begudes, així com en circumstàncies en les quals existisca una causa de força major o situació de necessitat".

Malgrat això, les fonts del Ministeri de Sanitat consultades per l'Agència Efe assenyalen que aquesta norma sí que inclouria totes les activitats esportives a l'aire lliure que requerisquen tal esforç que dificulten la respiració, com podria ser córrer.

Per tant, les excepcions a l'ús de mascaretes a València afecten les persones menors de 6 anys, amb discapacitat o dependència si pogueren alterar la seua conducta, als qui tinguen dificultats per a respirar o un justificant mèdic i a l'hora de fer exercici si perjudica la respiració, així com a menjar o beure en terrasses.

El Ministeri de Sanitat adverteix que "l'ús generalitzat de mascaretes per part de la població general per a reduir la transmissió comunitària de la SARS-CoV2 està justificat no sols per la seua alta transmissibilitat, sinó també per la capacitat que han demostrat les mascaretes per a bloquejar l'emissió de gotes infectades, molt important quan no és possible mantenir la distància de seguretat". Per això, és obligatori que la resta de col·lectius utilitzen màscares i continuen respectant mesures de seguretat per a frenar l'avanç de la pandèmia.

Arxivat a:

Destacats