L'Ajuntament i Cámara València ajudaran a reduir la factura energètica als xicotets comerciants

Guardar

 Conveni Cambra de Comerç
Conveni Cambra de Comerç

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de València, Alejandro Ramon, i el president de Cámara València, José Vicente Morata, han signat hui un conveni de col·laboració per a desenvolupar el programa de negoci local sostenible 2022-2025 que preveu ajudar a unes tres mil petites empreses durant els pròxims tres anys. El conveni s'ha signat en el bar Bocho, al carrer Serpis, un dels establiments que ja es va adherir l'any passat a un programa pilot de l'Ajuntament per a reduir el canvi d'hàbits de consum i la potència contractada.

Gràcies a aquest conveni, els comerços que s'adherisquen al programa rebran un diagnòstic personalitzat que els permetrà optimitzar la contractació dels seus subministraments, millorar l'eficiència i estalviar en l'ús que fan de l'energia. A més, rebran informació per a la tramitació de totes les ajudes i subvencions disponibles per a la instal·lació de fonts renovables per a l'autoconsum, com les bonificacions de l'Ajuntament en l'IBI i l'ICIO per a instal·lació de plaques solars.

En aquest sentit, el programa també pretén fomentar entre els comerços i els establiments de la ciutat la participació en comunitats energètiques locals, per a compartir el cost de la instal·lació i repartir els seus beneficis, optimitzant el retorn i l'amortització de la inversió inicial.

Per a Ramon, "la majoria dels comerciants valencians saben que les energies renovables són el futur i que, a més, a mitjà termini, resulta més barata que les energies fòssils, però molts no poden fer front a la inversió inicial que requereix. Per això posem en marxa aquest pla que preveu arribar en els pròxims 3 anys a uns 3.000 comerços de la ciutat, entre locals comercials, hotels, restaurants i cafeteries"

El president de Cámara València ha afirmat que "el conveni permetrà realitzar diagnòstics per a saber com pot estalviar en la factura energètica, un dels principals costos que té el comerç i l'hostaleria en aquest moment. L'objectiu del projecte, que tindrà una duració de 3 anys, és aconseguir que el comerç i l'hostaleria siguen més sostenibles i a més permeten la viabilitat del negoci".

Destacats