S'alcen les restriccions en els municipis afectats per l'incendi de Montitxelvo

Exceptuant a la localitat d'Ador i la urbanització Montecorona i Corona, tots els municipis afectats pel foc poden tornar a la normalitat

Guardar

Se levantan las restricciones en los municipios afectados por el incendio de Montitxelvo
Se levantan las restricciones en los municipios afectados por el incendio de Montitxelvo

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, acompanyada pels responsables dels cossos de personal involucrats en l'extinció del foc, ha mantingut diverses reunions amb els alcaldes dels municipis afectats per l'incendi de Montitxelvo per a informar-los sobre el seu estat d'evolució. Allí, s'ha acordat que totes les localitats afectades, exceptuant Ador i la urbanització Montecorona i Corona, poden tornar a la normalitat.

Els veïns i veïnes que van ser evacuats i desallotjats de les seues cases poden tornar als seus domicilis, encara que romanen les restriccions de trànsit pel perímetre de l'incendi i les zones circumdants, ja que el personal d'emergències es troba treballant juntament amb maquinària pesada i no es pot distorsionar la seua activitat.

A més, també s'ha instat a la població a evitar activitats de senderisme, motociclisme, o turisme de muntanya en totes les zones afectades properes al foc per prudència. Els responsables d'Emergències afirmen que encara queden punts "molt calents" que podrien ser un perill per a la ciutadania.

El balanç de l'incendi, de moment, es manté en les quasi 2.600 hectàrees cremades i un perímetre afectat de 60 quilòmetres. Durant el matí s'ha alçat el confinament a les localitats de Potries i la Font d'en Carrós gràcies a la millora de les condicions del clima d'ahir. Núñez adverteix a la població la necessitat de cautela davant les condicions meteorològiques previstes.

Durant tota la jornada de hui es manté el nivell 3 de preemergència del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF), a més de l'Emergència situació 0 del Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana, a causa dels vents patits en tot el territori valencià. D'altra banda, la Comunitat Valenciana manté actius els avisos de nivell groc pel fort vent a l'interior de València i Castelló, amb ratxes de component oest que poden aconseguir fins als 80 quilòmetres per hora.

Destacats