La Diputació ofereix tot el seu suport als alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats per l'incendi a la Vall d'Albaida i la Safor

Guardar

Natalia Enguix visita el PMA ubicat a Llocnou de Sant Jeroni
Natalia Enguix visita el PMA ubicat a Llocnou de Sant Jeroni

La Diputació de València ofereix tot el seu suport i posa els seus recursos i efectius d'Emergències a la disposició dels municipis afectats per l'incendi declarat a Montitxelvo, amb especial incidència a les comarques de la Vall d'Albaida i la Safor. Així ho ha expressat aquest divendres la vicepresidenta primera i diputada de la Vall, Natalia Enguix, qui ha participat al costat del diputat del Consorci Provincial de Bombers, Avelino Mascarell, en la reunió matinal del Lloc de Comandament Avançat, conegut com a PMA, situat a Llocnou de Sant Jeroni.

La vicepresidenta primera i diputada per la Vall d'Albaida, Natalia Enguix, ha agraït el treball del Consorci i de la resta d'efectius i institucions implicades en la lluita contra el foc declarat a Montitxelvo. "Els nostres efectius del Consorci Provincial de Bombers treballen en coordinació amb l'UME i la Generalitat, i els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats saben que poden comptar amb nosaltres per a tot el que necessiten en aquests moments tan complicats", ha manifestat la vicepresidenta primera de la Diputació.

Enguix, que ha coincidit en la reunió del PMA situat a Llocnou de Sant Jeroni amb el diputat responsable dels bombers de la Diputació, Avelino Mascarell, ha destacat "la gran valentia tant dels efectius d'Emergències com dels responsables locals, voluntaris i veïnes i veïns per a lluitar contra aquest terrible incendi i tractar de controlar el seu avanç, minimitzant en la mesura del possible els efectes i anteposant la seguretat de les persones que habiten la zona afectada".

Coordinació absoluta

El diputat responsable del Consorci Provincial de Bombers, Avelino Mascarell, ha assenyalat des del PMA, després de la reunió mantinguda amb l'inspector cap del Consorci, José Miguel Basset, que ara "és moment de deixar treballar a tots els professionals que lluiten contra el foc i confiar en ells, destacant l'absoluta coordinació que es dona entre totes les institucions i cossos que participen en el dispositiu". Mascarell admet la complexitat de la situació meteorològica, amb fort vent de ponent que dificulta les tasques d'extinció, però manté la prudència quant a l'evolució del foc, "de la qual informa puntualment el Servei d'Emergències de la Generalitat".

Els responsables provincials han coincidit en el PMA de Llocnou de Sant Jeroni amb l'alcaldessa de Terrateig, Silvia Ferrer, i l'alcalde de Montitxelvo, Jesús Bataller, als qui han oferit tots els recursos de la Diputació per a fer front a la situació, igual que a la resta d'alcaldes i municipis afectats tant de la Vall d'Albaida com de la Safor.

L'alcaldessa de Terrateig, Silvia Ferrer, ha assegurat que "estan sent hores molt complicades, en les quals ens hem vist desbordats per la situació, i només podem agrair la gestió de la Guàrdia Civil i el Consorci de Bombers, que des del primer moment han estat amb nosaltres". Ferrer ha destacat igualment "l'actitud i l'ajuda que han prestat totes les veïnes i veïns de Terrateig, malgrat la impotència de veure com de nou es crema la nostra serra quan s'estava recuperant de l'incendi que patim fa 11 anys", i ha convidat a fer "una reflexió de cara al futur sobre la prevenció en matèria d'incendis forestals".

Per part seua, l'alcalde de Montitxelvo, Jesús Bataller, ha explicat que l'incendi es va iniciar prop de l'antiga depuradora del municipi de la Vall, i que "es va propagar ràpidament pels camps sense manera de controlar-lo". En referència a les causes del foc, "encara no coneixem el que va passar de manera exacta, ara la prioritat és controlar-lo i temps haurà de realitzar el rastreig per a conéixer tots els detalls".

L'incendi declarat el dijous a Montitxelvo i que es va desplaçar cap al sud de la província ha cremat ja 2.000 hectàrees de terreny i afecta diferents municipis de la Vall d'Albaida i la Safor. En les tasques d'extinció participen efectius de l'UME, el Servei d'Emergències de la Generalitat, els consorcis de bombers de València i Alacant i reforços de Múrcia i Castella-la Manxa. El vent de ponent, amb ratxes que durant la matinada del dijous al divendres van superar els 100 quilòmetres per hora, dificulten les tasques de control d'un incendi que ha obligat a desallotjar a un miler de persones en les hores posteriors a ser declarat.

En aquest sentit, s'han vist afectats els municipis de Terreteig i Castellonet de la Conquesta, així com urbanitzacions de Vilallonga i una residència d'Ador, mentre que altres poblacions, com Potries i La Font d'en Carrós, a la Safor, han patit confinaments a causa del fum.

Arxivat a:

Destacats