Controlats els incendis de Benaguasil i Albaida originats per l'impacte d'un llamp

Els bombers ja han controlat l'incedi forestal declarat la passada jornada a Petrer

Guardar

Un bomber extingint un incendi
Un bomber extingint un incendi

Els incendis declarats, a última hora d'aquest dimecres a Albaida i en la matinada d'aquest dijous a Benaguasil, a la província de València, ja han quedat controlats, segons informat el Consorci Provincial de Bombers.

En el cas d'Albaida, el foc es va declarar en la zona de la Covalta, pròxima al límit amb la província d'Alacant, a causa de la caiguda d'un llamp. Fins al lloc es van mobilitzar dues unitats de bombers forestals, dues autobombes i un agent mediambiental, segons el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

El foc està controlat des de les 07.27 hores. En el lloc s'ha estat treballant tota la nit i se segueix en la zona amb diversos mitjans per a acabar d'extingir, segons el Consorci. En el cas del de Benaguasil, en la partida dels Travessos, l'avís va entrar a les 07.41 hores i fins al lloc han mobilitzat un coordinador forestal i dues dotacions, que ja han finalitzat la intervenció, segons la mateixa font.

En aquest cas, Emergències havia establit la situació 1 del Pla Especial enfront dels incendis forestals per la proximitat a habitatges.

D'altra banda , efectius de bombers han controlat aquesta nit l'incendi forestal declarat la passada jornada a Petrer (Alacant). El foc de Petrer va ser controlat al voltant de les 00:30 hores d'aquest dijous pel Consorci Provincial de Bombers d'Alacant. Aquest incendi va obligar a establir la situació 1 del pla especial i a desallotjar de manera preventiva el campament Caprala del municipi, on s'allotjaven deu persones.

La zona afectada a Petrer es coneix com a Solana del Cavall, on es van mobilitzar tres mitjans aeris, dues unitats de bombers forestals, dues autobombes i un agent mediambiental. Més tard es van incorporar quatre mitjans aeris desplegats en l'incendi forestal de la Vall d'Ebo (Alacant), que segueix actiu amb millors previsions.

Per part seua, l'incendi d'Albaida es va declarar a última hora de la vesprada d'aquest dimecres en la zona de Covalta, pròxima al límit amb la província d'Alacant. Fins allí es van mobilitzar inicialment dues unitats de bombers forestals amb dues autobombes i un agent mediambiental.

Durant tota la jornada, la Comunitat Valenciana continua un dia més en nivell de preemergència extrem per risc d'incendis forestals en tot el territori.

Arxivat a:

Destacats