L'incendi de Begís arriba a la província de València afectant les Alcubles

L'evolució del foc dependrà de les condicions meteorològiques, ja que s'esperen pluges a la vesprada

Guardar

Incendi Begís
Incendi Begís

L'incendi originat a Begís (Castelló) ha saltat, aquest dimecres, a la província de València i afecta ja a les Alcubles. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que "encara és prematur fer anàlisi sobre com evolucionarà el foc, ja que encara que les condicions meteorològiques que s'esperen al matí són negatives, es preveuen pluges a la vesprada".

Puig ha fet aquestes declaracions després de la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integral (Cecopi) amb els màxims responsables de la lluita contra el foc, en la seu del 112 a l'Eliana, on també ha informat que l'incendi de Vall d'Ebo afecta ja 11.500 hectàrees en una ràtio de 80 quilòmetres.

En aquests moments, l'incendi de Begís (Castelló) ha calcinat ja entorn de 4.000 hectàrees en un perímetre de 50 quilòmetres. I és que el vent està complicant l'extinció del foc. "Anit no hi havia previsió que el foc es desplaçara a Sacanyet, però és el que ha passat a causa de la virulència del vent. Cal tindre la màxima prudència".

El cap del Consell ha explicat que s'espera que les pluges i tempestes previstes per a aquesta vesprada, "ajuden de manera molt efectiva a la situació, ja que ajudaria a estabilitzar el foc". Així i tot, ha avisat que "hi ha la possibilitat que siguen torrencials i localitzades, la qual cosa podria generar problemes d'inundació en el litoral".

El foc de Begís avança cap a la zona del Ragudo i es tem que puga afectar l'autovia que connecta la zona amb Aragó, l'A-23. No obstant això, de moment sembla no haver-hi "cap afecció directa", encara que es mantenen "pendents" de l'evolució.

En aquests moments, hi ha 50 mitjans aeris treballant en tots dos incendis: entorn de 30 a Begís i 20 a Vall d'Ebo. Així mateix, entre els dos focs s'han desallotjat ja a 2.000 persones i entorn de 100 persones han pernoctat en els albergs que ha disposat Creu Roja a les Alcubles, Muro d'Alcoi, Pego i Viver.

Arxivat a:

Destacats