Tres ferits greus per cremades i almenys 8 lleus en l'incident del tren afectat per l'incendi de Begís

Les dues ferides traslladades a la Fe són una dona de 58 anys i una xica de 15

Guardar

Estació de tren de Barraques
Estació de tren de Barraques

Diversos viatgers d'un tren de Renfe que cobria en la vesprada del dimarts el trajecte entre València i Saragossa han resultat ferits --tres d'ells de caràcter greu per cremades i entre 8 i 10 lleus-- en eixir dels vagons quan el comboi ha detingut la seua marxa entre Masadas Blanques i Barraques per a tornar a Caudiel davant la proximitat de l'incendi de Begís.

Tres persones han resultat ferides de caràcter greu per cremades: a la Fe han sigut traslladades dues d'elles, una en helicòpter i una altra en SAMU. Es tracta d'una dona de 58 anys i una xica de 15, segons han confirmat a Europa Press fonts sanitàries. La tercera persona greu ha sigut portada en SAMU a l'Hospital Clínic. I hi ha una quarta amb cremades menys greus remesa en SVB a Sagunt.

A més, entre 8 i 10 ferits lleus han sigut traslladats en TNA a l'hospital de campanya que s'ha habilitat a Xèrica, segons la informació difosa per la Conselleria de Sanitat que el seu titula, Miguel Mínguez, s'ha desplaçat a aquest punt on s'atén els ferits.

Segons han informat a Europa Press fonts de Renfe, quan el tren ha detingut la marxa per la proximitat del foc i amb la intenció de tornar a Caudiel, entre el moment de la parada i la reculada, alguns viatgers, espantats, han decidit deixar el comboi i han eixit dels seus vagons, als quals han tornat a entrar en veure's "envoltats" per la proximitat del foc. Les mateixes fonts asseguren que alguns han trencat les finestres per a eixir.

La maquinista va demanar als viatgers que no baixaren del tren i es va canviar amb rapidesa a la cabina posterior per a fer la reculada a Caudiel, la qual cosa ha evitat que es registraren més danys personals, ja que els passatgers que van romandre a l'interior no han resultat ferits, han detallat les mateixes fonts.

Segons han informat Europa Press fonts de la Conselleria de Sanitat, al lloc s'han desplaçat dos SAMU, tres SVB, un helicòpter medicalitzat, un camió d'Emergències amb Múltiples Víctimes i tres TNA. Creu Roja Castelló també ha desplaçat efectius per a atendre els ferits i tres ambulàncies de suport vital bàsic.

L'incident ha afectat un Mitjana distància que cobria el trajecte entre València Nord/Saragossa Miraflores, amb eixida a les 16.22 hores des de la capital del Túria.

Adif informava a mitjan vesprada del dimarts de la interrupció de la circulació entre Masadas Blanques i Barraques --en la línia Teruel-Sagunt-- per un incendi pròxim a la via.

Arxivat a:

Destacats