La Universitat de València i la Politècnica exigeixen al Govern un règim especial d'IVA per a assumir els costos energètics

Les direccions de les dues entitats universitàries públiques de València demanen més recursos per a combatre la pujada dels preus de l'electricitat

Guardar

Universitat de València
Universitat de València

Els consells rectors de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica li han reclamat al Govern d'Espanya un règim especial d'IVA per a poder sufragar els sobrecostos de l'energia derivats de la crisi inflacionària. La trobada entre aquestes dues institucions universitàries es va produir ahir dijous en el context de l'avantprojecte de Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU), els canvis en els processos d'acreditació del professorat universitari i el desplagament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Totes dues direccions van valorar els treballs realitzats per l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) per al desenvolupament del Pla Pluriennal de Finançament (PPF) del Sistema Universitari Públic Valencià (SUPV) per a escometre posteriorment les fases de "revisió i millora" d'aquest.

La investigació com a gran beneficiada

Les direccions van coincidir a qualificar de problema "apressant" els elevats preus de l'electricitat i més encara en la investigació perquè és un àmbit que representa "important volum de consum d'energia".

Per tant, les universitats van defensar el règim especial d'IVA junt amb altra mesura aparellada perquè foren les administracions les quals finançaren els costes de les convocatòries d'investigació.

A l'espera del conveni col·lectiu de les universitats públiques valencianes

En la reunió, també es va posar l'accent en la importància de la signatura del conveni col·lectiu de les universitats públiques valencianes anunciada per la Generalitat Valenciana. Els dos ens universitaris van concloure en què aquesta signatura permetrà crear noves figures en els contractes que "donen resposta a les necessitats actuals del sistema universitari públic valencià", així com a la millora de les retribucions en les nòmines del seu personal laboral.

Destacats