Suspendre les classes, limitar l'exercici físic i persianes baixades,recomanacions davant les altes temperatures

La Conselleria d'Educació, amb l'ajuda de Sanitat, han establit una sèrie de mesures preventives davant les altes temperatures que romanen aquests dies a la Comunitat

Guardar

Els professors podran sol·licitar centres per al nou curs fins a aquest dimarts
Els professors podran sol·licitar centres per al nou curs fins a aquest dimarts

La històrica ona de calor que viu la Comunitat Valenciana en aquest mes d'abril està deixant conseqüències. Per exemple, la Conselleria d'Educació ha dictat una sèrie de prevencions, encara que no d'obligat compliment, per als col·legis i instituts.

En col·laboració amb la Conselleria de Sanitat, Educació recomana un paquet de consells amb l'objectiu de pal·liar una ona de calor que està marcant fins i tot els 35 graus en alguns punts de la Comunitat. Una situació que ve provocada per les inesperades temperatures estiuenques i que han desencadenat que es pose prevenció, per exemple, en les escoles.

Un niño bebiendo agua debido al calor
Un xiquet bevent aigua a causa de la calor

De fet, els consells es divideixen en diferents apartats en funció de quina siga la zona en la qual romanguen els alumnes. Per exemple, en el pati, s'aconsella evitar l'exposició al sol i limitar també l'exercici físic en les hores més caloroses del dia (a partir de les 12 h). Estar arracades que l'alumnat bega molta aigua, i, si és possible, modificar la dieta del menjador per una més lleugera, amb fruita i verdura i que siga de fàcil digestió. De la mateixa manera, es demana un especial control en la conservació dels medicaments.

Per la seua banda, en les aules es recomana identificar les zones menys caloroses per a traslladar allí a l'alumnat en cas de necessitat, mantindre les persianes baixades si el sol incideix directament, refrescar l'ambient amb ventiladors, dispersadores i aires condicionats i, per descomptat, obrir les finestres només durant les hores menys caloroses (primeres hores del matí).

Per a les mateixes famílies se suggereix que els seus fills visten amb roba de teixits naturals, com el cotó, i que siga folgada i de colors clars perquè permeta una còmoda transpiració. A més, serà fonamental que puguen tindre una botella d'aigua pròpia de tal manera que compten amb el prou líquid per a poder beure.

Educació prioritza aquesta adaptació climatològica

Des de la mateixa Conselleria d'Educació han assegurat que l'adaptació climatològica va ser una prioritat des que el Botànic va arribar al Consell en el 2015.

En la mateixa línia, des d'Educació constata que s'han construït, ampliat i millorat 508 centres educatius públics (102 d'ells de nova construcció), amb una inversió de 665 milions de €, i en totes aquestes actuacions s'han tingut en compte totes les mesures de sostenibilitat, confort climàtic i estalvi energètic.

Aquest tipus de mesures van dirigides, per exemple, a garantir una bona orientació de l'edifici i donar-li un bon aïllant tèrmic. També, equipar amb protecció solar (viseres, marquesines...) les façanes per a evitar que el sol pegue de ple.

Un paquet de 'regles' que van destinades a protegir als xiquets en les escoles i instituts davant tals situacions extremes de calor.

Destacats