Quina és la multa si circule sense etiqueta mediambiental per València, Torrent, Paterna, Sagunt i Gandia?

Aquesta serà la multa per als vehicles que no compten amb l'adhesiu per a accedir a les Zones de Baixes Emissions

Guardar

Senyal de Zona de Baixes Emissions a Barcelona. Imatge de la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers
Senyal de Zona de Baixes Emissions a Barcelona. Imatge de la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers

La província de València encara aquest any 2023 amb l'horitzó d'establir restriccions al trànsit en les seues grans ciutats. Amb l'objectiu de reduir la contaminació i potenciar la mobilitat sostenible, València, Torrent, Paterna, Sagunt i Gandia, com a ciutats de més de 50.000 habitants, estan obligades per llei a establir Zones de Baixes Emissions (ZBE).

Uns espais que delimitaran l'entrada de vehicles, que hauran de disposar d'uns distintius segons el seu tipus de motor i la seua antiguitat, per a poder circular i, fins i tot, aparcar, lliurement. La nova Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica obligarà, per tant, a controlar qui accedeix a ubicacions determinades d'aquestes urbs.

Aquestes ZBE es troben en fase d'estudi en totes aquestes ciutats i encara no s'ha anunciat a quines zones concretes afectarà. Siga com siga, una vegada siguen aprovades per cada Ajuntament s'establirà una implantació progressiva per a afavorir a aquesta transició en la mobilitat.

En aquest sentit, per a poder accedir a les ZBE es requerirà disposar d'una de les quatre distintius ambientals que donaran accés i que han sigut establides per la Direcció General de Trànsit (DGT): etiqueta 'B' groga, etiqueta 'C' verda, etiqueta 'ECO' verda i blava i etiqueta '0 emissions' blava.

Distintivos para los vehículos que accedan a las Zonas de Bajas Emisiones
Distintius per als vehicles que accedisquen a les Zones de Baixes Emissions

Multa per circular per una Zona de Baixes Emissions sense permís

Però, quina serà la multa si circule per les Zones de Baixes Emissions de València, Torrent, Paterna, Sagunt i Gandia sense aquests adhesius mediambientals?

El mes de març de 2022 entrava en vigor la nova Llei de Trànsit. Un text que, entre altres novetats, fixava la quantia econòmica per a aquells vehicles que incomplisquen els protocols de contaminació i les mesures establides per cada Ajuntament a les seues ZBE.

Concretament, la multa fixada per la DGT és de 200 euros (100 euros amb pagament ràpid, si s'abona en un termini màxim de 20 dies naturals des que es rep la notificació de la sanció administrativa). Aquesta multa incrementa la quantia d'aquesta infracció que fixaven al principi Ajuntaments com el de Madrid, pioner a establir les ZBE amb "Madrid Central", amb 90 euros (45 euros amb pagament ràpid).

Arxivat a:

Destacats