Metrovalencia connecta en 20 minuts les capitals de l'àrea metropolitana amb les Falles de València

Una de cada tres persones que utilitza Metrovalencia es desplaça des de l'àrea metropolitana de València

Guardar

Un vagó de Metrovalencia durant les festes de Falles
Un vagó de Metrovalencia durant les festes de Falles

Accedir a la ciutat de València es converteix en una odissea durant la setmana fallera. Al voltant de 500 carrers tallats per carpes i falles fan pràcticament inaccessible amb vehicle privat la capital del Túria, un fet que s'agreuja quan més a prop s'està del centre urbà. En aquest sentit, Metrovalencia s'ha convertit en una de les opcions més recomanades no sols per a moure's per la ciutat, sinó per a desplaçar-se i accedir des de les diferents poblacions de l'àrea metropolitana.

Aquesta facilitat en la mobilitat que ofereix Metrovalencia destaca, també, pels temps de desplaçament dels usuaris i usuàries, ja que les principals capitals de la zona (Torrent, Paterna, Quart de Poblet, Mislata, Alboraia, Manises, Burjassot, Godella, Paiporta i Picanya) es poden comunicar en menys de 20 minuts amb el centre de València.

D'aquesta manera, l'estació de Xàtiva, la primera en el rànquing de persones usuàries, tant en Falles com en la resta de l'any, enllaça en 19 minuts amb la de Manises, en 14 minuts amb la de Quart de Poblet, en 12 minuts amb la d'Alboraia-Peris Aragó i només en 8 minuts amb la de Mislata.

De la mateixa manera, l'estació de Plaça Espanya, la tercera en volum de viatgers i viatgeres durant les Falles, comunica en 19 minuts amb la de Torrent Avinguda, en 17 minuts amb la de Paterna, en 15 minuts amb la de Godella, en 13 minuts amb la de Picanya, en 12 minuts amb la Burjassot i en 11 minuts amb la de Paiporta.

Cal assenyalar que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) connecta amb la seua xarxa un total de 35 municipis metropolitans amb la ciutat de València i que el percentatge de desplaçaments que tenen el seu origen i/o destinació en algunes d'aqueixes poblacions és del 34,1%, més d'un de cada tres, la qual cosa l'any passat 2022 va significar un volum de 21.654.186 viatgers i viatgeres.

Destacats