Servei especial de Metrovalencia i EMT en les Falles 2023

Metrovalencia i EMT reforcen el seu servei 24 hores durant els dies grans de les Falles de València

Guardar

Servei de Metrovalencia durant les Falles
Servei de Metrovalencia durant les Falles

El transport públic és el gran aliat per a veïns, visitants i turistes durant les Falles de València. Moure's per una ciutat presa per les carpes de les diferents comissions i per centenars de falles infantils i grans fan que la millor opció d'aquests dies siga deixar el vehicle privat a casa i utilitzar els serveis especials impulsats per Metrovalencia i EMT entre el 15 i el 19 de març.

Metrovalencia ofereix els dies grans de Falles 120 hores de servei continuat i ajustat als principals actes de la programació fallera, i ha previst metro i tramvia de manera ininterrompuda les 24 hores del dia.

Per part seua, l'EMT ofereix tres milions de places en autobusos per a garantir els desplaçaments de la ciutadania. A més, es duplicarà el servei de les 23 línies que circulen de nit del 16 al 20 de matinada, millorant la freqüència i funcionant ininterrompudament.

Metrovalencia, servei 24 hores

Metrovalencia ofereix servei 24 hores durant les Falles 2023, amb reforços puntuals segons els actes. De fet, la Línia 10 serà la més utilitzada per a veure els castells de Falles i la Nit del Foc 2023.

Així mateix, les estacions de Metrovalencia de Xàtiva i Colón romandran tancades per espai de dues hores entre el 16 i el 19 de març amb l'objectiu d'evitar aglomeracions provocades per la mascletà. Concretament, s'impedirà l'accés de manera temporal, entre les 12.30 i les 14.30 hores, a causa de l'alta aglomeració de persones que durant aqueixes hores abarroten el centre de València per a gaudir d'aquest espectacle pirotècnic.

Se segueix, així, la recomanació realitzada per la Junta de Seguretat de la Subdelegació del Govern, ja que, en edicions anteriors, la multitud congregada en els limítrofs de l'Estació del Nord feia impossible l'eixida de les persones usuàries per les diferents boques de metro. En aquest sentit, es recomana a les persones usuàries utilitzar estacions alternatives, com a Albereda, Plaça Espanya, Bailèn o Àngel Guimerà.

Entre el 16 i el 19 de març, durant el tret de la mascletà, circularan trens addicionals entre Bailén i Torrent, a fi d'agilitzar el recorregut cap a Albereda dels metres que no pararan en Colón per motiu del tancament i per a reforçar els trajectes a Bailén.

Metrovalencia en Fallas
Metrovalencia en Fallas

Servei especial de l'EMT

Per a oferir un servei de qualitat, l'EMT ha establit dos grans punts d'intercanvi en Tetuan-Porta de la Mar i al voltant de la plaça d'Espanya per a facilitar l'arribada dels autobusos a partir del 16 de març, amb el tall general del trànsit en la zona centre.

Aquestes Falles 2023, l'EMT duplicarà el servei de les 23 línies que circulen de nit del 16 al 20 de matinada, millorant la freqüència i funcionant ininterrompudament. La línia 92, Malva-rosa-Campanar, també estarà en marxa les 24 hores per a acostar a veïnat i visitants als castells i la Nit del Foc.

Amb motiu de la celebració de l'Ofrena, els dies 17 i 18 de març a partir de les 15.30 hores, les línies limitaran en la zona dels jardins de Vivers, ja que resulta impossible travessar la Porta de la Mar. També es reforçaran les línies que arriben a la zona de Vivers, Porta de la Mar i plaça d'Espanya.

Enguany també s'ha adaptat el dispositiu a la nova ubicació dels castells i la Nit del Foc, en el Palau de les Arts. S'intensificaran les línies 4, 10, 13, 14, 19, 24, 25, 92, 92, 94, 95, 99 i C3 per a acostar a les persones usuàries a la zona. També s'augmentarà el servei en horari nocturn per a garantir que tota la ciutadania puga tornar a casa després dels espectacles pirotècnics.

El 19 de març, dia de la Cremà, s'incrementarà el servei un 55% en tota la xarxa per a facilitar la mobilitat a tots els actes, com la Cavalcada del Foc o la Cremà.

Metrovalencia facilita l'aparcament de vehicles

Aparcar durant la setmana fallera a València és una autèntica odissea. A les desenes de carrers tallats per les carpes o per les falles infantils i grans se suma l'augment exponencial de població que viu la ciutat aquests dies per l'arribada de turistes i visitants. En aquest sentit, Metrovalencia ofereix diferents llançadores per a arribar al centre de la ciutat de manera ràpida i sense complicacions per a deixar el cotxe.

La Generalitat ofereix a prop 1.439 places pròpies d'aparcaments gratuïts en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9 de Metrovalencia, que se sumen a altres 1.163 places en set estacionaments municipals, també gratuïts, pròxims a la xarxa de metro en diferents poblacions.

Concretament, les places d'estacionament de Metrovalencia es reparteixen entre les estacions de Llíria (41), Pobla de Vallbona (40), l'Eliana (39), Massarrojos (62), Rocafort (54), Empalme (40), Seminari – CEU (48), Fuente del Jarro (52), Bétera (60), Font Almaguer (42), San Ramón (3), La Presa (123), Masia de Traver (198), Riba-roja de Túria (47) i València Sud (590).

A més, cal afegir les 50 places posades en servei per part de l'Ajuntament de Paiporta; les 23 del de Paterna; les 115 de Sant Isidre; les 30 de Benaguassil; les 562 de Quart de Poblet; les 133 de Santa Rita i les 250 de Burjassot, que sumen altres 1.163 places, totes elles en els voltants de les estacions i parades citades.

Arxivat a:

Destacats