Com visitar amb Metrovalencia les Falles de Secció Especial

Metrovalencia facilita l'accés a les principals Falles de València

Guardar

Dos joves ixen d'una parada de Metrovalencia en Falles. Imatge de Xisco Navarro
Dos joves ixen d'una parada de Metrovalencia en Falles. Imatge de Xisco Navarro

Visitar les Falles de Secció Especial és un dels plans preferits pels milers de visitants que omplin els carrers de València aquests dies per a gaudir de les festes josefines. Un itinerari que es pot realitzar a peu, malgrat que algunes falles es troben en diferents punts de la ciutat, o també en transport públic, com el cas de Metrovalencia.

En aquest sentit, l'extensa xarxa de metro i tramvia amb la qual compta la ciutat de València, composta per 161 quilòmetres de longitud, 146 estacions i parades, 10 línies (sis de metro i quatre de tramvia), permet acostar i facilitar a la ciutadania la seua visita a les Falles de Secció Especial, així com a la municipal situada en la plaça de l'Ajuntament.

Com visitar les Falles d'Especial amb Metrovalencia?

Aquelles persones interessades poden desplaçar-se fins a la falla Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal des de l'estació de Plaça Espanya (L1 i L2); a la falla de la Plaça del Pilar des d'Àngel Guimerà; a la falla Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana, més coneguda com a L'Antiga de Campanar, des de Campanar (L1 i L2); i a la falla Na Jordana des de l'estació del metro de Túria (L1 i L2) o la parada del tramvia de Pont de Fusta (L4).

Si el destí són les falles Cuba-Literato Azorín o Sueca-Literato Azorín, l'estació més pròxima és Bailén (L7), mentre que si es dirigeix cap a Regne de València-Duc de Calàbria o Almirante Cadarso-Conde Altea, la millor opció és l'estació de Russafa (L10). Per a completar el recorregut per les nou falles de categoria Especial, la d'Exposició-Misser Mascó és fàcilment visitable des de l'estació d'Albereda (L3, L5, L7 i L9).

Finalment, per a contemplar la falla municipal de la plaça de l'Ajuntament, fora de concurs, i lla macletà que es disparen cada dia a les 14 hores, s'incrementen les opcions, ja que les estacions més pròximes són Xàtiva (L3, L5 i L9), Colón (L3, L5, L7 i L9), Plaça Espanya (L1 i L2), Àngel Guimerà (L1, L2, L3, L5 i L9) i Bailén (L7).

Arxivat a:

Destacats