Labora convoca ajudes perquè els ajuntaments contracten a persones aturades per a conservació forestal

Són 285 les entitats locals de la Comunitat Valenciana que poden optar a aquestes ajudes

Guardar

Avalem Experiència, projecte de la Generalitat Valenciana
Avalem Experiència, projecte de la Generalitat Valenciana

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, ha publicat la convocatòria del programa de contractació de persones aturades per a accions de conservació forestal d'Avalem Experiència perquè les entitats locals puguen contractar, durant almenys 6 mesos, fins a 1.531 persones aturades.

En total, són 285 els ajuntaments en risc de despoblament, d'incendi forestal i prioritat operativa en l'extinció d'incendis que poden sol·licitar participar en aquest programa. La distribució per províncies d'aquestes entitats locals és de 67 a Alacant, 113 a Castelló i 105 a València.

Les persones aturades que siguen contractades per les entitats locals que sol·liciten participar en el programa acompliran actuacions que mitiguen o reduïsquen un risc contemplat en un pla o procediment d'emergències i de manera especial la reducció dels riscos poblacionals derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavorisquen la intervenció dels mitjans d'extinció.

Aquest projecte d'Avalem Experiència ha sigut elaborat conjuntament per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de Labora, i l'Agència Valenciana d'Emergències. Es tracta d'una acció transversal i de treball conjunt entre els diferents departaments de la Generalitat així com amb els ajuntaments valencians, que suposarà una inversió de 18 milions per part de Labora.

Labora finançarà els costos laborals de les contractacions dels ajuntaments. Els contractes que es formalitzen hauran de tindre una durada d'almenys sis mesos a jornada completa i no podran servir per a cobrir vacants dels llocs de treball de l'entitat.

Per a poder accedir a aquestes contractacions, les persones aturades deuran estar inscrites en Labora i tindre actualitzada la seua demanda d'ocupació. Això pot fer-se a través de la pàgina web, en l'apartat PuntLABORA, autoentrevista.

Els ajuntaments oferiran llocs de treball de capatàs o peons amb les següents ocupacions: peons/as forestals; podadores/as i/o motoserristas forestals, treballadors/as de la surera, treballadors/as forestals en general, peons/as agrícoles en general i treballadors/as agrícoles.

Cal recordar que les persones interessades no han de realitzar cap tipus d'inscripció, simplement estar donades d'alta en Labora i tindre el perfil de demanda convenientment actualitzat, ja que seran seleccionades entre els perfils que complisquen amb els requisits.

La ciutadania inscrita en Labora té a la seua disposició un servei d'orientació gratuït per a recolzar-li de manera personalitzada en la seua cerca d'ocupació. Per a sol·licitar orientació és necessari demanar cita prèvia a través de Punt Labora.

El pla Avalem Expèriencia s'articula entorn de diverses línies estratègiques. Una d'elles és el suport a la contractació, concedint ajudes per a fomentar contractes de persones majors de 30 anys i que contribuïsquen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l'estabilitat en el treball.

Així mateix, impulsa accions com la formació per a actualitzar la qualificació professional, el suport a les iniciatives d'emprenedoria i el treball autònom, l'orientació, intermediació i cerca d'ocupació.

Destacats