La Generalitat garanteix una "millor atenció sense copagament" per a les persones usuàries de Serveis Socials

"Amb el nou decret de tipologies traduïm a una norma els aplaudiments dels balcons en la pandèmia al personal dels serveis, els recursos i als drets de les persones", afirma la vicepresidenta Aitana Mas

Guardar

Dues persones majors passejant
Dues persones majors passejant

"Amb el nou decret de tipologies traduïm a una norma els aplaudiments dels balcons en la pandèmia al personal dels serveis, els recursos i als drets de les persones". Així s'ha manifestat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, en referència al nou decret de tipologia dels Serveis Socials. Un decret aprovat divendres passat que, segons la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives "garanteix que les persones usuàries dels centres públics i concertats rebran una millor atenció".

Això sí, "sense que hi haja cap copagament ni supose ni un euro més a les persones que reben les prestacions vinculades a aquests serveis", garantia. I és que segons Mas la Generalitat "assumirà l'increment dels costos" que es puga derivar de la millora de les condicions del servei de manera que "mai repercutirà sobre les persones usuàries".

El Ple del Consell del passat divendres aprovava el decret que regula la tipologia i funcionament dels centres, serveis i programes de serveis socials i la seua ordenació dins de l'estructura funcional, territorial i competencial del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, i que desenvolupa la Llei de Serveis Socials Inclusius aprovada en 2019.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas

Una mesura "feminista"

Segons la vicepresidenta, el decret garanteix "la millora de les ràtios, adaptant-les als acords amb la resta de comunitats autònomes i amb el Ministeri, i la qualitat de les prestacions que s'ofereixen en aquests centres, amb una estimació econòmica per a les places públiques i concertades de 137 milions d'euros fins a 2027" pel que, "veurem com les condicions i la qualitat de vida de les persones que estan en aquests centres milloren substancialment".

A més, amb aquest decret s'està "creant ocupació, amb una previsió de més de 4.600 nous llocs de treball, amb el que el Consell contribueix a posar en el centre de la creació d'ocupació l'economia generada pels serveis socials i l'atenció a les persones que estan en situació de vulnerabilitat o que requereixen d'aquestes cures", incidia Aitana Mas divendres passat.

Això significa que "doblem el personal que treballa en l'atenció directa en els centres residencials i posem fi a les macroresidències, apostant per un nou model basat en les unitats convivencials més xicotetes, que se semblen més a una llar".

Així mateix, la consellera afirmava que es tracta d'una mesura "feminista", tenint en compte que es tracta d'un sector altament feminitzat, que "posa l'autonomia de les persones, les cures i la vida en el centre, millorant les condicions en les quals estan moltes persones tant usuàries com treballadores.

Destacats