Aitana Mas: "Igualtat invertirà aquest any 775.000 euros per a la formació dels i les professionals del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials"

Guardar

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha presentat la tercera edició del programa Formació d'Atenció Primària (FAP)
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha presentat la tercera edició del programa Formació d'Atenció Primària (FAP)

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha anunciat una inversió aquest any de 775.000 euros per a la formació de les i els professionals dels centres i recursos que formen part del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials (SPVSS).

Aitana Mas ha presentat la tercera edició del programa Formació d'Atenció Primària (FAP) dirigit al personal dels serveis socials de les entitats locals, fruit de la col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Durant l'acte, Aitana Mas i el president de la FVMP, Rubén Alfaro, han signat el conveni entre totes dues institucions per al desenvolupament de les activitats formatives del programa.

En la seua intervenció, la vicepresidenta s'ha referit a la "potent transformació del model de serveis socials" que sorgeix de la Llei de Serveis Socials Inclusius, aprovada en 2019, i que s'està desenvolupant a través d'uns decrets que constitueixen una mostra d'aquest "canvi imparable".

En aquesta transformació del model, Aitana Mas ha volgut destacar l'increment del nombre de professionals dels equips d'atenció primària. Així, ha assenyalat que dels 353 professionals finançats l'any 2015 "hem passat a oferir finançament per a contractar fins a 4.115 professionals per als equips d'intervenció social de l'atenció primària bàsica i específica de mancomunitats i ajuntaments".

Però si això és important, ha indicat, "igualment ho és que cada professional puga impulsar també aquest canvi de model amb els recursos formatius necessaris per a adaptar-se a la nova normativa", de manera que puga atendre les noves realitats i s'implemente una millora progressiva en la manera d'intervenir. Per a aconseguir això, ha assegurat la vicepresidència, és necessari "dotar al personal de les eines i els coneixements més avançats i adaptats als nous temps".

Més formació per a professionals

Aitana Mas s'ha referit als "magnífics resultats" de les dues edicions anteriors dels cursos celebrats gràcies al conveni de formació amb la FVMP, tant pel nombre d'accions formatives com per la valoració d'ells que fan les persones participants. Per a continuar afermant aquesta iniciativa, enguany "hem augmentat fins als 200.000 euros el pressupost per al desenvolupament del conveni".

A més d'aquesta nova edició amb la FVMP, en 2023 es continuen complementant les accions formatives per als professionals del SPVSS a través dels convenis ja previstos amb els col·legis de Treball Social, Psicologia i Educació Social, que ja van començar en 2022 a oferir cursos de formació sobre la base d'acords promoguts des de la direcció general de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials de la Conselleria d'Igualtat.

La vicepresidenta ha anunciat que en 2023 s'amplia "aquesta potent xarxa de formació" amb nous convenis i nous actors per a promoure cursos, com a sindicats, patronals com AERTE o LARES, i la plataforma del Tercer Sector.

A això se suma la millora en la preparació de les futures generacions de professionals a través de la nova Càtedra Interuniversitària del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, en la creació dels quals participen les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

"Si fins al moment amb la FVMP hem aconseguit donar una formidable resposta a les persones professionals de l'atenció primària, amb aquest treball en xarxa amb tants agents actius en formació esperem cobrir tot el mapa professional per a impulsar els principis d'aquest nou model de serveis socials", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats