Generalitat i Diputació seguiran el 'model Ontinyent' per a impulsar una xarxa de cases d'acolliment per a dones

Es treballa a crear una xarxa comarcal per a dones víctimes de violència de gènere creades amb fons públics i gestionades per entitats socials

Guardar

Protecció contra la violència masclista per part de la Policia Local
Protecció contra la violència masclista per part de la Policia Local

La Generalitat Valenciana i la Diputació de València treballen per a impulsar una xarxa comarcal de casa d'acolliment per a dones. Un projecte que es basarà en el model implantat a Ontinyent, és a dir, que els espais siguen creats mitjançant inversió pública, però que siguen gestionats per associacions socials.

L'objectiu no és un altre que reforçar l'atenció que reben les dones víctimes de violència masclista en cases d'acolliment utilitzant el suport institucional. Aquest és el principal resultat de la reunió de treball celebrada fa escassos dies entre la vicepresidenta del Consell i titular de Serveis Socials i Igualtat a escala autonòmica, Susana Camarero, i la vicepresidenta primera i responsable d'Igualtat de la Diputació de València, Natalia Enguix. Una reunió en la qual, a més, va estar present l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui va poder exposar el model d'èxit posat en marxa en la capital de la Vall d'Albaida.

Un model mixt en el qual el propi ajuntament s'encarrega de les instal·lacions i les posa al servei d'entitats socials que gestionen l'activitat d'aquests centres d'atenció a les dones, fonamentals en la lluita contra la violència de gènere.

Reunión entre Susana Camarero, Natalia Enguix y Jorge Rodríguez
Reunió entre Susana Camarero, Natalia Enguix i Jorge Rodríguez

Treball conjunt

Tant Generalitat com Diputació treballen en la línia de sumar esforços per a donar la millor resposta possible davant situacions de violència exercida contra les dones. Natalia Enguix i Susana Camarero coincideixen en "la importància de les cases d'acolliment i que siguen entitats socials les que les gestionen, generant una xarxa comarcal que aportació major proximitat i eficàcia, amb el suport institucional que continuarem prestant des de totes dues institucions".

La intenció d'ambdues institucions és, en primer lloc, coordinar l'acció en matèria d'Igualtat, optimitzant els recursos disponibles i incrementant-los en funció de les necessitats dels col·lectius i persones implicades. En paraules de Natalia Enguix, "la Diputació pot aportar la seua proximitat amb els municipis i les comarques valencianes i la Conselleria la seua vinculació amb les cases d'acolliment i les entitats socials per a teixir una potent xarxa d'atenció a les dones víctimes de violència de gènere".

Totes dues representants s'han emplaçat a futures trobades amb la finalitat de reforçar la col·laboració institucional en matèria d'Igualtat, concretant algunes de les reunions que la vicepresidenta de la Diputació mantindrà pròximament amb responsables de l'Executiu autonòmic en matèria de diversitat i lluita contra la violència de gènere, dues de les àrees que Enguix dirigeix en la corporació provincial.

Destacats